38.000 lopers afgelaste marathon Tokyo welkom in Lauwersmeer

2018, halve marathon L'oog-Ulrum
2018, halve marathon L'oog-Ulrum
Foto:

LAUWERSOOG – Alle 38.000 mensen met een startbewijs voor de afgelaste Tokyo Marathon kunnen zich gratis inschrijven voor de Lauwersmeer Marathon op 3 mei. Voorzitter Johan Broesder lijkt met deze actie ‘zijn’ marathon op de internationale marathon-kalender te willen zetten.

Door de uitbraak van het coronavirus is de Tokyo Marathon die op 1 maart zou plaatsvinden afgelast. “Een verstandig besluit’ volgens voorzitter Johan Broesder van de Lauwersmeer Marathon.

Hij ziet in de 2e Lauwersmeer Marathon een goed alternatief voor die van Tokyo. Het Lauwersmeer en het uitzicht over het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee zou voor heel veel internationale lopers – net als Tokyo – ook uniek moeten zijn.

Hij nodigt dan ook alle 38.000 mensen met een startbewijs voor de Tokyo Marathon uit om op 3 mei deel te nemen aan de 42 kilometer en 195 meter rond het Lauwersmeer. Ze kunnen zich per e-mail (gratis) inschrijven.

Het is voor de organisatie echter niet te hopen dat de kleine 40.000 lopers allemaal ingaan op de uitnodiging, want anders zou er wel eens een heel groot probleem kunnen ontstaan voor de enthousiaste voorzitter.

 

 

Cookieinstellingen