Schatkoamer Ollerom schenkt twee Wonderfoons aan Zonnehuis De Marne

De gulle gevers Gerda, Janneke en Anita en bewoners mevr. en dhr. De Vries en mevr. Moes
Foto: Arend Gunnink

LEENS – Vrijdag was er een feestelijke ochtend in Zonnehuis De Marne. Anita Valkema, Janneke Frik en Gerda Mulder van ‘Schatkoamer Ollerom’ kwamen op de koffie en namen als cadeau niet één, maar zelfs twee Wonderfoons mee.

Schatkoamer Ollerom is een organisatie die allerlei spullen, oudheden en krantenknipsels verzamelt uit de voormalige gemeente De Marne. En elk jaar zamelen ze geld in, door middel van een kerstverkoop. Een gedeelte hiervan gaat naar een goed doel. Dit jaar wilden de dames graag een Wonderfoon aan een verpleeghuis geven.

Via Jolanda Steenhuis – die in Zonnehuis De Marne werkt – kwam Anita Valkema op het idee om Zonnehuis De Marne die Wonderfoon te schenken.

Wonderfoon

De Wonderfoon –  gemaakt door Ron Buist – is een ouderwetse grijze telefoon met een draaischijf. Als de bewoner nu een nummer draait, hoort deze een liedje van vroeger.

Bewoners in Zonnehuis De Marne, houden veel van muziek. Samen zingen, luisteren naar muziek, kijken naar bekende artiesten, dat is een waardevolle bezigheid voor de ouderen. Vooral op Brouwerij 3 en 5 – waar de ‘draaitoestellen’ komen te staan – is dit voor de bewoners een welkome geschenk. En dat bleek deze morgen ook. De bewoners vonden het prachtig.

Activiteitenbegeleiders Annelies Duursema en Geesje Akkerman gaven aan ontzettend blij te zijn met dit geweldig cadeau.

Reacties