Pelgrimswandeling Houwerzijl-Zuurdijk

Kerk Zuurdijk
Kerk Zuurdijk
Foto: Archief HN

HOUWERZIJL/ZUURDIJK – Op zondagmiddag 8 maart wordt er om 14.00 uur een pelgrimswandeling georganiseerd rondom Houwerzijl en Zuurdijk. 

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van meerdere gidsen krijgt u ook een inkijkje in de cultuurhistorie van het landschap en de natuur. Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook allerlei werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

De rondwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG), duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van ca. 8 km. Start- en finishlocatie is de parkeerplaats aan de S. de Jongestraat in Houwerzijl.

De kosten bedragen € 3,- p.p. waarvan € 1,- bestemd is voor de kerk van Zuurdijk. Donateurs gaan gratis mee. Online aanmelden op www.spig.nl is noodzakelijk.

De Stichting organiseert al 7 jaar pelgrimswandelingen op de zondagmiddag in de hele provincie Groningen. De Stichting heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten voor het pelgrimeren met de Stichting Oude Groninger Kerken en de Raad van Kerken in Groningen/Drenthe.

Op de website www.spig.nl staan verder 138 rondwandelingen van 8 km in Groningen en 62 etappes van ca. 21 km per dag met een totale lengte van 2500 km en ze kunnen allemaal gratis gedownload worden.

Cookieinstellingen