Dick Klevering wint Hogelandster Bokaal

Willem Boon (voorgrond) moet toezien hoe Dick Klevering naar de winst stoot
Willem Boon (voorgrond) moet toezien hoe Dick Klevering naar de winst stoot
Foto: HogelandNieuws

KLOOSTERBUREN – Dick Klevering heeft zaterdagavond het biljarttoernooi om de Hogelandster Bokaal op zijn naam geschreven. De Uithuizer won de finale van Willem Boon uit Warffum.

De 41ste editie van het invitatietoernooi werd zoals gewoonlijk afgewerkt in de prachtig ingerichte bovenzaal van café-restaurant-pizzeria Willibrord. De prijsuitreiking werd gedaan door Harmannus Blok, wethouder sportzaken van de gemeente Het Hogeland.

De finalepartijen om de Hogelandster Bokaal zijn aan de gang

In een ’tussensprintje’, vier beurten voor het einde, deelde Klevering (130) met 25 caramboles een mokerslag uit, die Boon (120) niet meer te boven kwam. Klevering won in 34 beurten met 130, de teller van Boon bleef steken op 103.

De strijd om het brons tussen ging tussen Ard Schollema (110) en Meindert Dijk (120), beiden uit Uithuizen. Dijk was in deze kleine finale veel te sterk en won in 26 beurten met 120 tegen 68.

Naast de eerste prijs ging Dick Klevering ook aan de haal met de ‘Senneker-bokaal’ (hoogste serie, 50 caramboles) en de ‘Heidema-bokaal’ (kortste partij, 17 beurten).

 

Cookieinstellingen