Afstoot Hogelandster Bokaal 2019

Editie 2019 is los
Editie 2019 is los
Foto: HogelandNieuws

KLOOSTERBUREN – De strijd om de Hogelandster Bokaal is donderdag rond  half 6 van start gegaan. Drie dagen biljarten in de bovenzaal van café-restaurant-pizzeria Willibrord. Zaterdag tegen 20.00 uur staat de finale van het invitatietoernooi op het programma.

Het is al weer de 41ste editie die door biljartvereniging KOT wordt georganiseerd. “En niet te vergeten al die vrijwilligers”, voegt Theo Bos – volgens hemzelf 5 jaar voorzitter – eraan toe. “Net als vanavond , starten we morgen (vrijdag) om 17.30 uur en zaterdag is dat ’s morgens om 10.00 uur. De toegang is gratis”, laat Bos nog even weten.

17.00 uur, bovenzaal Willibrord

Donderdag, vrijdag en zaterdagochtend worden de poules afgewerkt, waarna het kaf van het koren is gescheiden. De ‘grote jongens’ werken dan naar de finale toe. Aansluitend aan de finale zal Harmannus Blok – wethouder sportzaken van de gemeente Het Hogeland – de prijsuitreiking verrichten. De naam van de winnaar zal worden vereeuwigd op de ‘Hogelandster-bokaal’. Aan de winnaar van de kortste partij van het toernooi wordt de ‘Heidema-bokaal’ uitgereikt. Deze prijs werd in 1995 in het leven geroepen ter ere van de vroegere wedstrijdleider/promotor, wijlen de heer H. Heidema uit Zoutkamp.De speler met de hoogste serie gaat met de ‘Senneker-bokaal’ aan de haal, vernoemd naar de heer H. Senneker die na 25 jaar commissielid te zijn geweest afscheid van de organisatie had genomen./AT

Voor alle info en uitslagen klik hier.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen