100-jarig VV Eenrum verloot vakantiewoning

Foto: Ingmar Vos

EENRUM – Voetbalvereniging Eenrum gaat binnenkort een huis verloten. Met de verloting hoopt de vereniging geld bijeen te krijgen voor aanpassingen en verbeteringen op het sportpark. 

Margreet Stuurwold, Erik Schoenmakers en Hans Oorebeek kwamen op het idee om een loterij te organiseren. Tijdens jeugdcomissievergaderingen werd er wel eens gesproken over het plan, maar dat het daadwerkelijk doorgezet ging worden was voor iedereen, ook de overige commissieleden, een verassing.

In het diepste geheim werkte het drietal aan de voorbereidingen. Accountants, juristen, websitebouwers en andere betrokkenen werden gevraagd om te helpen. En met succes: vrijdagmiddag kreeg de vereniging groen licht van de kansspelautoriteit.

Het plan was al goedgekeurd door de gemeente en de leden van de vereniging, die op een speciale algemene ledenvergadering mochten stemmen. Op die vergadering werd het hele plan uitgelegd door het drietal. Ook werden de toekomstplannen voor de vereniging uitgelegd in woord en beeld: VV Eenrum 2.0.

Op 20 april start de lotenverkoop, mits de website klaar is. De loten kosten 98 euro per stuk. Daarmee maak je kans op een vakantiewoning op Lauwersoog, een auto en een vakantie naar Griekenland voor twee personen.

De winst van de loterij zal volledig, onder toezicht van een accountant, besteed worden ten behoeve van de voetbalclub. Alle kosten zijn afgedekt door de vereniging, met dank aan tien gulle gevers die een borgsom hebben betaald.

Cookieinstellingen