Zondag gehaktdag in Eenrum

EENRUM – Zondag fungeerde het arme Woltersum op Sportpark Eenrum als speelbal. In een eenzijdige wedstrijd maakte koploper VV Eenrum gehakt van de gasten, die met ‘slechts’ 9-0 nog goed wegkwamen. Het was namelijk een magere afspiegeling van de wedstrijd. Als de Eenrumers, die bij rust al met 6-0 leidden, na de hervatting niet te veel voor eigen succes waren gegaan, had een score ver in de dubbele cijfers zeker tot te mogelijkheden behoord. Dubbele cijfers die eigenlijk al bij rust op het scorebord hadden moeten staan.

Binnen 15 seconden had Roy Kamps de koploper in 5D al op voorsprong kunnen, moeten zetten, maar in kansrijke positie schoot hij naast. Het was toen al duidelijk dat Eenrum snel de ‘muur’ van de gasten uit Woltersum wilde doorbreken. Een snelle goal tegen een in de kont hangende tegenstander is altijd prettig. Lang hoefde trainer Jaap van der Ploeg er dan ook niet op te wachten. In de tweede minuut was het Bobo Miedema die op aangeven van Roy Kamps de 1-0 binnenschoot. Tim Spijk verdubbelde daarop in de 7de minuut de score door een indraaiende hoekschop van Siebrand Solinger bij de eerste paal tegen de touwen te koppen, 2-0.

Tim Spijk ontwijkt een tackle van Woltesumer Jeroen van Dijk

De kansen stapelden zich in rap tempo op, maar de afwerking liet te wensen over deze middag.

Na een kwartier was het Sybolt Lindenbergh die vanaf de rechterkant een voorzet richting tweede paal gaf. Het leek een simpele prooi voor Woltersum-doelman Noah Rozema, maar toen die geen hand uitstak was het voor Roy Kamps een simpel klusje om de bal met het hoofd in het doel te werken, 3-0. Na een klein half uurtje spelen werd Eenrum-captain Solinger de diepte ingestuurd. Hij was net eerder bij de bal dan de uitkomende Noah Rozema en wist het leer langs de doelman te tikken, Nick Rijzinga was er als de kippen bij om de bal over de doellijn te werken, 4-0.

Twee minuten later was het Solinger zelf die het net wist te vinden. Van buiten het strafschopgebied haalde hij uit met rechts, maar zag z’n inzet geblokt. De bal kwam vervolgens voor zijn ‘çhocoladebeen’, nu wist hij wél te scoren, 5-0.

Het half dozijn werd ook nog voor rust gehaald. Met een prima steekpass bediende Milan Rutkowsky de diepgaand Roy Kamps. De gedreven middenvelder omspeelde vervolgens op snelheid doelman Rosema en maakte zijn tweede treffer van de middag, 6-0.

Roy Kamps in duel met doelman Noah Rozema

Voor rust hoefde Eenrum-doelman Anton Brontsema slechts een keer in actie te komen. Adem Secer, ex-Eenrum, bediende Jeroen Eissens in de ’16’, waarop de Woltersum-spits zich kinderlijk eenvoudig vrijspeelde en de hoek voor het uitzoeken had. Zijn inzet leek goed, maar doelman Brontsema redde op miraculeuze wijze met de voet. Zo werd er met 6-0 gerust.

“Het zou mooi zijn als we deze lijn kunnen doortrekken in de tweede helft en de dubbel cijfers op het scorebord kunnen krijgen en niet iedereen straks voor eigen succes gaat”, aldus elftalleider Tjidsger Veentra voor aanvang van de tweede helft. Hij kent z’n spelers goed zo bleek. De bevroede angst in zijn woorden kwam uit. Nadat Nick Rijzinga in de 49ste minuut uit een hoekschop van Siebrand Solinger met het hoofd 7-0 had gemaakt was het over met het goede spel van Eenrum. De gemakzucht sloop in de ploeg, te veel spelers gingen voor eigen succes en er werden verdedigend hier en daar gaten gelaten. Zo kon Woltersum er in de tweede helft een paar keer gevaarlijk uitkomen, alleen wisten de gasten de kansen niet in doelpunten om te zetten. Zo kreeg Marcel Knol in de 68ste minuut een goede kans, maar was aan doelman Brontsema te danken dat een tegentreffer uitbleef. Met een prima redding wist de Eenrumer sluitpost de inzet in de korte hoek te keren. Met nog een kartier op de klok was Adem Secer die namens de gasten het maar eens van afstand probeerde. Het schot was verassend goed, de redding van Brontsema uitstekend.

Eenrum modderde maar wat verder en kreeg zowaar nog wat kansjes in het ‘Eenrums kwartiertje’. Nadat Sander Smit nog een inzet zag geblokt, was het in de 77ste minuut eindelijk weer eens raak voor de thuisploeg. Een prima voorzet van Roy Kamps werd door Tim Spijk voorbij de tweede paal voor het doel gekopt waar de vrijstaande Milan Rutkowski de bal met de borst over de doellijn werkte, 8-0.

Spijk had vijf minuten later pech toen zijn kopbal uit een voorzet van Bobo Miedema op de lat belandde.

Woltersum kreeg in de 86ste minuut nog een dot van een kans, maar de niet te missen kans was deze middag niet besteed aan Jeroen Eissens, En waar Woltersum vergat de eretreffer te maken was het Eenrum dat nog wél een keer wist te scoren.

Adem Secer (ex-Eenrum) op de huid gezeten door Sigmar van der Tuuk (5)

In de voorlaatste minuut keerde doelman Rozema een inzet van Tim Spijk, maar was hij kansloos op de rebound van Roy Kamps, die via de binnenkant paal zijn hatrick meepikte, 9-0.

Komend weekend is Eenrum vrij. Dan viert de vereniging haar 100-jarig jubileum. De eerstvolgende wedstrijd van de aanstaande kampioen is op 15 april, in en tegen Warffum, de enige ploeg die Eenrum punten heeft afgesnoept dit seizoen.