Basisschool Mandegoud in carnavalsfeer

KRONKELDÖRP – Donderdagmiddag werd basisschool Mandegoud bezocht door Prins Henk I, adjudant Harry en de Raad van Elf van carnavalsvereniging Oldeklooster. De kinderen hadden zich er goed op voorbereid.

In de school waren vele bekenden te zien, waaronder een hele boze dr. David Banner (De Hulk), Spiderman en Super Mario. Verder waren alle leerlingen en begeleiding verkleed, waarvan sommigen prachtig geschminkt, wat er een kleurig geheel van maakte.

Prachtig uitgedoste kinderen in de feestzaal

In de jongste groep mochten de kinderen vragen stellen aan Prins Henk I en adjudant Harry, om daarna de verschillen te zoeken tussen de twee hoofdrolspelers van het Carnaval aldaar. Het bleken er veel te zijn, tot aan de schoenveters toe.

Zoek de verschillen

In een andere groep werd uitgelegd dat alleen de prins de scepter mag vasthouden, maar dat er soms een uitzondering moet worden gemaakt en de adjudant de ‘pepermolen’ even overneemt. Al is dit maar voor heel even.

Daarna kwamen de klassen bijeen in de ‘feestzaal’ van de school, waar Prins Henk I en zijn gevolg konden genieten van dans en muziek van de kinderen.

Aandachtige toeschouwers in basisschool Mandegoud

Vrolijke, doch vervelende ‘Tiroler Holzhacker’ probeerden de show te stelen door steeds maar weer in te zetten. Het programma liep daardoor enorm uit. Echter, het zorgde wel voor hilariteit in de zaal. De kinderen maalden er niet om en wachten keurig hun beurt af. (zie filmpje)

 

 

Cookieinstellingen