Intocht Sinterklaas Ulrum

Foto: publiek domein

Zaterdag 21 november was het dan eindelijk zover. Sinterklaas kwam met 10 pieten aan in Ulrum. Net als voorgaande jaren werden Sint en zijn pieten door dhr Jager op een prachtig versierde stoomboot naar Ulrum gevaren. Ondanks het slechte weer was de opkomst groots! Door de vaarkunsten van onze kapitein, dhr Jager, werd Sint rond de klok van twee ontvangen op de Trekweg. Sint werd door Eiko Swijghuisen in de stromende regen en hagelbui namens Dorpsbelangen welkom geheten.

Sinterklaas reed door Ulrum met paard en wagen! Tuma FM verzorgde dit jaar de muziek en Autogarage Bakker reed voorop in de optocht met zijn wagen.
Op de kruising Mansholtlaan/Leensterweg werd de groep gesplitst en gingen de oudere kinderen naar de jeugdsoos.
Daar werd in een gezellig versierde soos het spel BINGO gespeeld. Ook werd er nog even lekker gedanst op sinterklaasmuziek. Thijs Haveman en Yanouck Veldman hebben een prijs gekregen omdat ze de kleurwedstrijd hadden gewonnen. Zij kregen een handdoek met hun eigen naam erop geborduurd! De kinderen zonder een prijsje gingen ook niet met lege handen naar huis, zij kregen ook nog wat lekkers mee.

De kleinsten hadden feest samen met Sinterklaas en alle 10 zwarte pieten boven in Neptunus.
Daar hebben de kinderen liedjes gezongen en feest gevierd met de pieten.
Job Bremer, Tristan Klaver, Djamilla van der Heide en Larissa Oosterheerd werden nog door Sinterklaas in het zonnetje gezet. Zij hebben allemaal een prijs gewonnen met de kleur- knutselwedstrijd. Ze Kregen een mooie tas met hun eigen naam erop geborduurd.  Om ongeveer kwart voor vier was het feest afgelopen en werden Sint en zijn pieten uitgezwaaid terwijl de kinderen het liedje “Dag Sinterklaasje” zongen.
Beneden bij de deur werd nog een zakje lekkers uitgedeeld en mochten de kinderen Sinterklaas en zwarte piet nog een hand geven. Ondanks het slechte weer een geslaagd bezoek van Sint en zijn pieten aan Ulrum.

Tot slot nog een dankwoordje……Brechtje en Mirjam hebben besloten te stoppen met de intochtcommissie. We willen jullie hartelijk bedanken voor jullie inzet de afgelopen jaren!

Cookieinstellingen