AZC in De Marne

Foto: Monique Messchendorp

Het college van De Marne heeft een principebesluit genomen over de komst van een AZC in de gemeente. Dit AZC zal voor een periode van minimaal vijf jaar opvang bieden aan waarschijnlijk 400 tot 600 asielzoekers. Waar het AZC komt, is nog niet bekend. Er wordt eerst een locatieonderzoek gedaan.

 COA

Het COA heeft De Marne benaderd met een dringend verzoek een AZC in de gemeente te vestigen. Burgemeester Wiersma: “de toestroom van vluchtelingen is zo groot en de omstandigheden zo erbarmelijk, dat wij niet anders kunnen en willen dan aan dit verzoek van het COA gehoor te geven. Dat zien wij als onze maatschappelijke en menselijke verantwoordelijkheid. Een menselijke wereld maken we nog altijd samen”.

Locatieonderzoek

Zorgvuldig locatieonderzoek moet uitwijzen wat de meest geschikte plek voor een AZC is. Voordat hierover een besluit genomen zal worden, gaat de gemeente met de omwonenden in gesprek. Verdere stappen zullen pas genomen worden, zodra er een keuze voor een locatie is. Op welke termijn er een AZC in de Marne komt, is nog niet bekend.

Reacties

Cookieinstellingen