Wat zit waar in de dorpen van De Marne?

Foto: De Marne

Vraag het aan je buurman, je oma, de gemeente: welke sportclubs zijn er, waar zitten de tankstations, waar vind ik een pinautomaat, een speeltuin of het maatschappelijk werk? Je kan het ook vinden in een overzicht van voorzieningen in De Marne. Het geeft een beeld van ruim 300 voorzieningen verspreid over de dorpen, de onderwerpen variƫren van winkels voor eerste levensbehoeften, gezondheidszorg, jeugd, onderwijs, welzijn, ouderen tot vervoer. De gemeente De Marne actualiseert dit bestand 2x per jaar en zet het op de website dorpen.demarne.nl. Er is net weer een nieuwe versie toegevoegd.

Op deze uitgebreide sociale kaart vind je zowel adressen en telefoonnummers als een overzicht per dorp. Het helpt je om wegwijs te worden, maar is ook handig als je een adreslijst nodig hebt voor een mailing.

Wil je weten welke bewonersinitiatieven er zijn in de dorpen, klik dan op deze link.* Het laat een kaartje in googlemaps zien, waarop je per dorp kan zien wat er georganiseerd wordt en hoe je in contact kunt komen met de initiatiefnemers.

Op de website dorpen.demarne.nl vindt je ook handige factsheets per dorp waarop je in een oogopslag kunt zien hoe de samenstelling van de bevolking is, wat het opleidingsniveau is, stemgedrag, of werk is binnen het dorp en hoe de woningmarkt er uit ziet.

Zowel het overzicht van de voorzieningen als de informatie over de dorpen zijn onderdeel van de Woon & Leefbaarheidsmonitor De Marne. De gemeente wil met de website bereiken dat deze informatie openbaar toegankelijk is voor ieder die er belang bij heeft.

 

Reacties