Afbraak en opbouw in Ulrum

Foto: Rolf Koops

Twee verouderde particuliere woningen aan de Noorderstraat in Ulrum worden vervangen door levensloopbestendige huurwoningen, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Dat moet de dorpskern verfraaien en tegelijk de leefbaarheid bevorderen. De Stichting Ulrum 2034, woningstichting Wierden en Borgen en de gemeente De Marne hebben hierover afspraken gemaakt.

Wierden en Borgen investeert hierin het geld dat de verkoop van grond aan de Spoorstraat, waar de stichting nu een park aanlegt, heeft opgebracht. Hier stonden eerder dertig huurwoningen.

De stichting zet zich in voor de toekomst van het krimpdorp. Uit gesprekken met dorpelingen bleek dat die vooral belang hechten aan een leefbare kern met voorzieningen op loopafstand.

Daarom heeft Wierden en Borgen, dat ook ruim negentig bestaande huurwoningen in Ulrum gaat ‘opplussen’, gekozen voor nieuwbouw in de Noorderstraat op de plek waar nu twee particuliere woningen staan. Het linker pand, dat onbewoond is, geldt als ‘rotte kies’.

De bewoners van het rechter pand wilden hun huis graag aanpassen, maar omdat ze vastzitten aan het andere was dat lastig. Zij keren straks terug als huurders van de ene woning, voor de andere kunnen belangstellenden zich inschrijven.

De sloop begint voor de zomer, begin volgend jaar moet de nieuwbouw klaar zijn.

Dat moet de dorpskern verfraaien en tegelijk de leefbaarheid bevorderen. De Stichting Ulrum 2034, woningstichting Wierden en Borgen en de gemeente De Marne hebben hierover afspraken gemaakt.

Wierden en Borgen investeert hierin het geld dat is verdiend met de verkoop van grond aan de Spoorstraat, waar de stichting nu een park aanlegt. Hier stonden eerder dertig huurwoningen.

Ulrum 2034 zet zich met hulp van provinciale subsidie in voor de toekomst van het krimpdorp. Uit gesprekken met dorpelingen bleek dat die vooral belang hechten aan een leefbare kern met voorzieningen op loopafstand.

Daarom heeft Wierden en Borgen, dat ook ruim negentig bestaande huurwoningen in Ulrum gaat ‘opplussen’, gekozen voor nieuwbouw in de Noorderstraat op de plek waar nu twee particuliere woningen staan.

De bewoners van het ene pand willen hun huis graag aanpassen, maar omdat ze vastzitten aan het andere, onbewoonde pand is dat lastig. Zij keren straks terug als huurders van de ene woning, voor de andere kunnen belangstellenden zich inschrijven.

Bron: DvhN

Cookieinstellingen