Zwembad de Marne opent zaterdag 30 mei de poort

Foto: Archief HogelandNieuws

Leens – Onder strikte corona voorwaarden kan vanaf zaterdag 30 mei ook in Leens weer worden gezwommen. De voorverkoop van de abonnementen is dit jaar gewijzigd.

“Medewerkers van het zwembad hebben de afgelopen dagen alles in het werk gesteld om veilig en verantwoord zwemmen mogelijk te maken,” aldus Jilles Littel, voorzitter van de stichting zwembad De Marne. Bezoekers kunnen bellen om een plekje te  reserveren voor het trekken van baantjes. Dit geldt overigens niet voor de jeugd tot en met 12 jaar. Zij mogen, mits in het bezit van een A-diploma ongehinderd zwemmen. Als gevolg van de landelijke corona maatregelen hanteert het zwembad wel aangepaste openingstijden waardoor het baantjes zwemmen en het recreatief gebruik tot en met 12 jaar strikt van elkaar gescheiden zijn. Op de website geeft het zwembad verdere uitleg over wat men moet weten alvorens te gaan zwemmen. Vooraf thuis een bezoekje aan het toilet is bijvoorbeeld geen overbodige luxe.

Op een deel van het bedrijfsgebouw van het Leenster bad is een muurschildering aangebracht.

De gebruikelijke voorverkoop is komen te vervallen en vervangen door een alternatieve digitale voorverkoop. Bezoekers kunnen voor hun abonnement, met de gebruikelijke kortingen, op de website de formulieren downloaden en vanaf 30 mei inleveren bij de kassa van het zwembad. Deze alternatieve voorverkoop loopt tot een week na de opening tot zaterdag 6 juni.

“Net als zoveel sportaccommodaties gaat ook het Leenster zwembad een zwaar jaar tegemoet. We vragen dan ook iedereen die het zwembad een warm hart toe draagt een abonnement te kopen,” zo zegt  bestuursvoorzitter Jilles Littel.

Reacties