Platina huwelijk in Leens

Burgemeester Bolding verrast de heer en mevrouw Dijkinga-Grimmius
Foto: Berto Merx

LEENS – Op 26 mei 1950 traden Harry Dijkinga en Tiny Grimmius in het huwelijk op het gemeentehuis van Stedum. Vandaag, 70 jaar na dato, ging burgemeester Henk Jan Bolding op bezoek bij het echtpaar om ze namens de gemeente te feliciteren met het platina-huwelijk.

Naast de daarbij behorende boeket bloemen en een hart van chocolade, mocht burgemeester Bolding ook een oranje boeket en een brief met de felicitaties van koning Willem Alexander en koningin Maxima overhandigen.

De 95-jarige Harry is geboren in Warffum, de twee jaar jongere Tiny zag het levenslicht in Sauwerd. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst in Groningen tijdens een jeugdbijeenkomst. Ze kregen al snel verkering en zijn enkele jaren later getrouwd op het gemeentehuis van Stedum. Hierna zijn ze verhuisd naar Zuidwolde en hebben daar ongeveer 13 jaar een akkerbouwbedrijf gehad, samen met een familielid.

In 1963 zijn ze verhuisd naar Wehe-den Hoorn en overgestapt van akkerbouw naar veehouderij. Dit bedrijf is inmiddels door de zoon overgenomen. Vandaag de dag wonen ze met veel plezier in Leens.

De familie bestaat uit 5 kinderen, 6 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen.

Reacties