Weg Ulrum – Lauwersoog in september volledig gestremd

Foto: HogelandNieuws

GRONINGEN – Van 2 september tot en met 23 september wordt de Marneweg – de provinciale weg N361 tussen Lauwersoog en Ulrum – volledig gestremd voor doorgaand verkeer. Het gedeelte van de N361 dat is afgesloten is gelegen tussen de aansluiting met de Strandweg ten noorden van Zoutkamp (Kazerne) en de aansluiting met de Strandweg even ten zuiden van het dorp Lauwersoog. De stremming gaat in op maandag 2 september om 06:00 uur.

De weg wordt gestremd vanwege de dijkversterking Lauwersmeer in opdracht van Waterschap Noorderzijlvest. De dijk wordt versterkt onder en langs het tracé van de N361. De afsluiting wordt gecombineerd met de realisatie van een otterpassage in opdracht van de Provincie Groningen. Horeca voorzieningen, Landal Natuurpark Suyderoogh en Activiteitencentrum Lauwersnest blijven bereikbaar, zo laat het provinciebestuur weten

Voor weggebruikers die de N361 gebruiken om van en naar Lauwersoog of Schiermonnikoog te komen worden omleidingsroutes aangegeven. Zij moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer vijftien minuten. De omleidingsroute gaat via Friesland. Alle omleidingen worden met gele borden aangegeven. Meer informatie over omleidingsroutes is te vinden op www.provinciegroningen.nl/werkaandeweg.

Fietsers kunnen tijdens de hele stremming gebruik blijven maken van de Strandweg. De parallelstructuur langs de N361 – de Strandweg – is (deels) beschikbaar en toegankelijk voor hulpdiensten, bestemmingsverkeer en fietsers. Ter plaatse van de parallelstructuur staan verkeersregelaars om ervoor te zorgen dat sluipverkeer zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Nadrukkelijk wijst men erop dat de buslijnen 65 en 163c richting Lauwersoog een gewijzigde route rijden. Een aantal tussenliggende haltes vervallen. Meer informatie is te vinden via www.OV9292.nl en op de schermen in de bussen. Voor de haven van Lauwersoog en de boot naar Schiermonnikoog moet rekening worden gehouden met 15 minuten extra reistijd.

 

Cookieinstellingen