CDA Het Hogeland On Tour: op zoek naar het maatschappelijk middenveld

Foto: Lukes Eds.

DE MARNE – Het CDA Het Hogeland blijft doorgaan met de On Tour, het bezoeken van instellingen, bedrijven, verenigingen in het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen. Het maatschappelijk middenveld, zoals men dat noemt.

Een grote groep CDA-kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad van Het Hogeland kwam vorige week vrijdagmorgen bijeen in de kantine van FC LEO in Leens. In de ambiance van de voetbalclub vond een gesprek plaats met de Samenwerkende Verenigingen Leens (SVL).  “Als antwoord op het krimp en leefbaarheidsvraagstuk hebben de verenigingen en andere maatschappelijke organisaties besloten om te gaan samenwerken. Door het delen van ervaringen en in elkaars keuken te kijken, ontstaat een sterker dorp en daar profiteren alle inwoners van. Dat was een inspirerende bijeenkomst,” zo laat campagneleider Harma Dost weten.

Vervolgens trok het gezelschap naar het Lauwersmeer waar men zich mocht inleven in de wereld van de campers bij Lauwersmeerplezier. “Een mooie locatie aan het Lauwersmeer waar de campertoerist een plekje weet te vinden.”

De CDA-ers in de haven bij de vissersboten.

Na de lunch werd in de haven van Lauwersoog een Zoutkamper vissersboot bezocht. Op deze boot wordt de nieuwste techniek van garnalen vissen toegepast. Duidelijk is geworden dat er vele gebieden in de Waddenzee niet bevist mogen worden en dat de overheid iedere boot in de gaten houdt. “Het CDA is voorstander van moderne vormen van visserij, met schone en hoogstaande technologische toepassingen,” zo laat men weten

Een inspirerende dag voor de bezochte verenigingen , bedrijven en het CDA, aldus de terugblik op deze On Tour.

Cookieinstellingen