Oktober kindermaand bij Domies Toen

Foto: Domies Toen

PIETERBUREN – De maand oktober is kindermaand, daarom is er op alle zaterdagen en zondagen in oktober een kinderontdekkingstocht te lopen voor 6-12 jarigen in Domies Toen, een prachtige plek in Pieterburen!

Maar wat betekent Domies Toen eigenlijk? Domies staat voor Dominee en Toen staat voor Tuin. De tuin van de Dominee dus. Maar het is niet zomaar een tuin, het is een botanische tuin. Dat betekent dat hier heel veel soorten bijzondere en exotische planten, struiken en bomen staan. Ook is de tuin zelf heel bijzonder. Dit is een Slinger Toen. Dus een slingertuin. Dit betekent dat het pad door de tuin alle kanten op kronkelt, en je niet goed ziet waar je naar toe gaat. Best avontuurlijk dus!

De Kinder-ontdekkingstocht levert op speelse wijze via een invulopdracht en een puzzeltje kennis over bomen, planten en dieren op en legt de nadruk op het begrip “biodiversiteit”. De tocht kan op elk moment van de openingstijden gemaakt worden en duurt ongeveer een uur. Er kan zelfstandig of onder begeleiding van ouders/grootouders ‘gewerkt’ worden.

Toegang voor volwassenen: 3 euro.

Hoofdstraat 76 te Pieterburen, van 11.00-17.00 uur.

‘Met een stethoscoop de sapstroom van de boom beluisteren!’
Cookieinstellingen