Ambtenaren gemeenten krijgen morgen bericht over hun nieuwe functie

Nu nog voor De Marne rijdend. Straks voor het Hogeland.
Nu nog voor De Marne rijdend. Straks voor het Hogeland.
Foto: Berto Merx

HET HOGELAND – Voor het personeel van de gemeenten is het zaak om vrijdagmorgen vanaf 10 uur de mail in de gaten te houden. Dan krijgt men bericht over de functie die men volgend jaar krijgt.

Het plaatje is rond voor het personeel van Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond. De mail van morgen behelst voor ieder personeelslid de voorlopige nieuwe functie en de motivatie daarvoor. Er zijn twee functieboeken, verzamelingen van functies die beschikbaar zijn. In een daarvan staan de banen voor de leidinggevenden. Daar heeft men op moeten solliciteren. Het andere boek bevat de functies waar men de belangstelling voor heeft kunnen aangeven.

Een onafhankelijke commissie heeft de voorkeuren en de sollicitaties beoordeeld en ook op basis van gesprekken het personeelsplaatje voor de ambtenaren van gemeente Het Hogeland ingevuld.

Er vallen geen ontslagen, het is geen reorganisatie. De personeelslasten voor de gemeente Het Hogeland blijven om en nabij gelijk aan de som van die van de vier huidige gemeente. De afgelopen 2 jaar zijn vacatures aangehouden of vervuld op tijdelijke basis. Voor de komende vijf jaar is de werkgelegenheid gegarandeerd. Over drie jaar zal bekeken worden of er banen opgeheven moeten worden. Personeelsleden die dit treft krijgen dan nog voor 2 jaar een traject met hulp naar een nieuwe baan aangeboden.

Berto Merx

Cookieinstellingen