Dit jaar nog start nieuwbouw jeugdsoos in Wehe-den Hoorn

De plek waar de soos zal herrijzen.
De plek waar de soos zal herrijzen.
Foto: Berto Merx

WEHE-DEN HOORN – Dit jaar nog wordt begonnen met de bouw van de nieuwe jeugdsoos in Wehe-den Hoorn. De gemeenteraad moet dan wel 10 juli instemmen met een subsidie van 136 duizend euro hiervoor.

Op de fatale avond van 6 januari 2016 werd de jeugdsoos Happy Station, ondergebracht in het voormalig ruilverkavelingsgebouw bij het Shell-station, in de as gelegd. Er werden plannen gemaakt voor een heel modern gebouw, die echter niet doorgingen vanwege het prijskaartje dat daar aan hing. Het idee om in Wehe een multifunctioneel gebouw neer te zetten met daarin ook de soos, haalde het ook niet.

Het overleg met het jongerenwerk van Mensenwerk Hogeland en het dorp resulteert nu in het besluit van B en W op dezelfde plek als voorheen een nieuw gebouw neer te zetten, waarvoor de gemeente een bedrag van 139 duizend wil uitgeven. Op korte termijn zal een ontwerp worden gemaakt. Er wordt ervan uitgegaan dat jongeren uit Wehe ook aan het gebouw bijdragen door zelfwerkzaamheid.

Er is enige haast bij het project. Als voor 1 januari 2019 niet met de bouw wordt begonnen, zal de verzekeringsmaatschappij die de brandschade dekte, zo’n tachtig duizend euro terug vorderen.

Cookieinstellingen