Young Talenter behoort tot de beste wielrenners van Nederland

Redmar Dijkman.
Redmar Dijkman.
Foto: Archief Hogeland nieuws

WARFHUIZEN – Young Talenter Redmar Dijkman is 20e geworden op het nationaal kampioenschap wielrenner. Een dag later werd hij vierde in het criterium van Raamdonksveer.

Op het Nederlands kampioenschap voor nieuwelingen (15-16 jaar) staan de beste renners van Nederland aan de start. De startlijst wordt door de wielerbond samengesteld aan de hand van prestaties eerder dit jaar. Het parkoers in het Zeeuwse Philippine had een aantal kasseien stroken en leek wel sterk op dat van de Ronde van Vlaanderen wat de kwaliteit van de wegen aangaat. Redmar Dijkman kwam op de streep aan in de hoofdmacht van de wedstrijd.

In Raamdonksveer wist hij zich in de sprint van het peloton op de vierde plek te handhaven en behaalde in de verschillende tussensprinten een aardig aantal prijzenenvelopjes op.

Berto Merx, ploegleider van het Young Talents Cycling Team: “Vorig jaar hadden we zeven overwinningen als ploeg. De toppers zijn doorgestroomd naar een Belgisch team. Op dit moment hebben we een aantal talentvolle renners op de fiets die volgend jaar zijn doorgegroeid tot een topteam. Redmar hoort daar bij. Eerder dit jaar reed hij mooie uitslagen in de koersen op nationaal niveau. Met deze uitslag behoort hij tot de beste renners van Nederland in zijn leeftijdscategorie.”

Cookieinstellingen