Midzomerfeest Kloosterburen: parade van sociale activiteiten

Foto: Berto Merx

KLOOSTERBUREN – Het midzomerfeest in Kloosterburen zaterdag aanstaande is vooral een dag waarin de sociale vernieuwing in het dorp wordt gepresenteerd. En natuurlijk ook gewoon gezellig feest wordt gevierd

Vanaf half tien worden in ’t Olde Heem allerlei workshops gegeven. Ook wordt informatie verstrekt over wonen in het huis voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Er zijn in het huis nog een aantal appartementen te huur. De eerste kamer van het zorghotel is klaar. Deze faciliteit is voor mensen die na een operatie eigenlijk nog niet thuis kunnen wonen. Dit ‘hotel’ is ook geschikt voor mensen die enige tijd geen beroep kunnen doen op een mantelzorger of gewoon een tijdje er tussen uit willen.

Tafeltje Dekje presenteert zich met de mogelijkheden die de warme maaltijd aan huis service biedt. Ook presenteren de vrijwilligers van de Kloostertuin zich en bieden producten aan die in deze tuin op biologische wijze zijn geproduceerd.

De Kloostertuin.

De stichting beheer van het ’t Olde Heem heeft de energiekosten met 50 procent weten te verminderen. Er zal worden ingegaan op hoe men dit tot stand heeft gebracht. Het Hogeland Energie Collectief zal informatie geven over hoe men zich bij deze stroomcoöperatie kan aansluiten.

’s Middags is de tuin het decor voor het feest. Circus Santelli, zangeres Marlene Bakker en Spinbarg treden dan op.

Cookieinstellingen