Redmar Dijkman rijdt naar topplek in Ronde van Noord-West Overijssel

Redmar Dijkman vlak voor de start.
Redmar Dijkman vlak voor de start.
Foto: Berto Merx

KAMPEN – Redmar Dijkman, renner van het Young Talents Cycling Team, werd zaterdag in Kampen vijfde in de Omloop van Noord-West Overijssel.

De renner uit Lutjegast, dit jaar toegetreden tot het Young Talents Team,  reed zijn beste wedstrijd dit jaar. In de koers door de polders rond Kampen over ruim zeventig kilometer voor renners tot en met 16 jaar, was hij attent aanwezig. Na ruim 40  kilometer ontstond een kopgroep met negen renners, allen behorend tot de top van Nederland, waar hij bij zat. De voorsprong van deze groep groeide gestaag en op de wielerbaan van Kampen zouden de haver en de gort moeten worden verdeeld. In de sprint moest Redmar op vier tegenstanders toegeven. “Mijn ambitie was om in juni goed te rijden in de wedstrijden op nationaal niveau. Ik heb dit doel al in mei bereikt,” zegt hij grijnzend. Afgelopen donderdag werd hij in het in het Limburgse Maren-Kessel eveneens vijfde in een criterium. Jaap Voogel uit Kruisweg kwam door een valpartij waar hij zelf niet bij betrokken was, met een groep renners op een hopeloze achterstand.

De junioren van de Blauwe Brigade – tot 18 jaar – wisten zich in Kampen in de koers over ruim 120 kilometer goed te handhaven. Jitse Breeuwsma (Harkstede) werd 54e en Daan Gelling uit Huizinge werd 51e.

Cookieinstellingen