Frans Bauer in juli met zeehondjes het Wad op

Foto: HogelandNieuws

DRACHTEN – “Ik ga zeker mee. Lijkt me hartstikke leuk”, aldus Frans Bauer donderdagavond voorafgaand aan z’n theaterconcert in De Lawei in Drachten. Het gaat over het terugbrengen van zeehonden naar de Waddenzee. “Regel het verder maar met Richard en Liesbeth (zeer goede vrienden van de zanger) en Maris (Mariska, Frans’ vrouw), die heeft m’n agenda.”

“Hé Arie, zeehondenkoning!” roept Frans Bauer vanuit een donkere ruimte achter het podium, als Arie Molenhuis met Bauers tourmanager Conny Wieringa binnenkomt. Een knuffel volgt en Frans neemt Arie mee op het podium, waar een half uur later de zoveelste ‘Tour de Frans’ zal plaatshebben.

Donderdagavond, 3 mei, Frans Bauer in actie in een uitverkochte De Lawei in Drachten

Het is 19.30 uur, de afgesproken tijd die de zanger woensdagavond nog in een appje doorgaf aan Arie Molenhuis, organisator van de in vrijheidstelling van de beesten.

Arie Molenhuis vertelt Frans Bauer wat hij, zijn vrouw en vrienden allemaal kunnen verwachten

Frans Bauer wordt enthousiast als hij het draaiboek ziet voor deze dag, die ergens in juli zal zijn en laat z’n fantasie gaan. “Veel mensen mee, oppassen voor de scherpe tanden van de zeehond, zittend op een kist op een zandbank het luik omhoog trekken, waarop de zeehonden de vrijheid tegemoet gaan. Op het Wad, bij zonsondergang”.

Het beloofd een mooie dag te worden. Aan Frans en Arie zal het in ieder geval niet liggen.

Cookieinstellingen