Geniet van het Reitdiep op de historische garnalenkotter ZK4

Foto: Het Groninger Landschap

ZOUTKAMP – Ook dit jaar vaart de historische garnalenkotter, ZK4, weer de Beurtvaart over het idyllische Reitdiep. Op zaterdag 26 mei kunt u ook mee!

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Visserijmuseum Zoutkamp en Het Groninger Landschap organiseren weer 12 mooie dagtochten waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd. Het Reitdiepgebied behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. De sterk meanderende rivier de Hunze (nu Reitdiep) verbond Groningen met de zee.

Op zaterdag 26 mei vertrekt de Beurtvaart in Zoutkamp, op zondag 27 mei in Groningen. Tijdens de vaart op de historische garnalenkotter uit Zoutkamp komen door een bevlogen gids de verhalen van het unieke Reitdiepgebied tot leven. Bij het idyllische Café Hammingh aan het Reitdiep staat ’s middags een smakelijke lunch voor u klaar. Daarna leidt een wandeling door het historisch dorpshart u langs de vele monumenten van dit wierdendorp.

Aan het begin en eind van de dag kunt u een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen en het Visserijmuseum te Zoutkamp brengen.

Datum: 26 en 27 mei, van 08:45 uur – 17:45 uur

Visserijmuseum Zoutkamp, Reitdiepskade 11, Zoutkamp

LET OP: aanmelden kan alleen via Noorderlijk scheepvaartmuseum.  Mail voor informatie en aanmelden naar [email protected] of bel 050-312 22 02

De prijs is € 60,= per persoon inclusief koffie en lunch en taxivervoer terug naar Zoutkamp. Deze prijs geldt voor zowel kinderen als volwassenen en voor beschermers en niet-beschermers van Het Groninger Landschap.

Voor meer informatie: https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/varen/geniet-van-het-reitdiep-op-de-historische-garnalenkotter-zk4/

 

 

Cookieinstellingen