Raad niet gerust op parkeerproblemen rond nieuw Waddencentrum

Foto: Ingmar Vos

DE MARNE – Een technisch voorstel van B en W leidde tot een uitbarsting van zorgen in de raad van De Marne: zijn er wel genoeg parkeerplaatsen voor het nog te bouwen Wadden Werelderfgoed Centrum?

Op de agenda stond het voorstel om al dan niet een milieu-effect rapportage uit te voeren voor het Waddencentrum. Bij grote projecten moet dat en het College is van mening dat dit nu niet hoeft om allerlei redenen. Het onderwerp was voor de VVD-er Johan van der Vis aanleiding om de parkeerproblematiek aan de orde te stellen: “We hebben daar grote zorgen over. We merken aan niets dat het College wat doet om parkeerproblemen te voorkomen. Het is nu al druk op Lauwersoog en als de werkzaamheden beginnen, zal de situatie nog problematischer worden.” De CU en de PvdA vielen hem hierin bij.

Wethouder Anne Marie Smits reageerde hierop met te stellen dat er aan het probleem gewerkt wordt: “In mei is een bijeenkomst waar het parkeerprobleem aan de orde komt. Mogelijk komt er een derde dek erbij op de parkeergarage. Ook andere mogelijkheden worden bekeken zoals het parkeren op afstand en gebrek van pendelbussen.”

Van der Vis was hier niet tevreden mee: “Als dit niet goed geregeld is, zal de bouw van het Waddencentrum vertraging oplopen. Het aantal verkeersbewegingen nu en het bouwverkeer en de verkeershinder tijdens de bouw zullen ernstige problemen geven.” De wethouder hield de raad voor dat er op dit moment wordt begonnen met het ontwerpen en tekenen van het Waddencentrum. “Er komt daarin een oplossing, vrij snel of later. Maar er komt een oplossing.”

Martin Buikema van de PvdA merkte op: “Het is mooi dat er zicht op een oplossing is. Maar ik wil rekening houden met het geval dat alles misloopt. Ik wil een worst-case scenario.”

De raad ging akkoord met het voorstel om geen milieu-effectrapportage voor het Waddencentrum uit te voeren. Maar bleef sceptisch over het te verwachten parkeerprobleem tijdens de bouw van het centrum.

Cookieinstellingen