Zeester thuis onderuit tegen effectief Ezinge

ZOUTKAMP –  Zeester heeft het dinsdagavond helemaal laten afweten tegen Ezinge. Wonnen de Zoutkampers afgelopen zaterdag nog afgetekend van Noordpool UFC (4-1), nu ging de ploeg van trainer Marinus Siekman met 3-6 onderuit.

En op te de uitslag viel niets af te dingen. De Zoutkampers speelden zonder beleving en vergaten op de beslissende momenten te scoren. Trainer Leendert Nieborg zag bij zijn ploeg het tegenovergestelde, waardoor het niet eens zo’n moeilijke avond werd op sportpark Toerkamp.

Simon Postma had in de 7de minuut de score moeten openen voor de Zoutkampers. De middenvelder had vrije doortocht, omspeelde doelman John Nooren en had de bal voor het inschieten. Postma wachtte te lang, waardoor het schot nog kon worden geblokt. In de tegenstoot was het Ezinge dat scoorde. Het was Ewart Gerritsen die op een meterje of 25 de bal voor z’n voeten kreeg en al vallende z’n voet tegen de bal plaatste. Met een hoge bal verraste hij doelman Daniel Veenstra, 0-1. Een Lucky, maar wat geeft het. Twee minuten later kreeg Dennis Abbas een dot van een kans om de score te verdubbelen. Na een goede combinatie tussen Jasper Dijkstra en Sil Douwsma schoot de frele middenvelder vrij voor de Zoutkamper-goalie naast.

Ezinge bleef, mede door slap verdedigen, de betere ploeg en kreeg na ruim een kwartier spelen een goedkoop gegeven vrije bal. Wiebe Leistra krulde de bal over de muur, maar doelman Veenstra redde fantastisch.

Zeester-doelman Daniel Veenstra met één van z’n betere momenten, hier pakt hij de goed genomen vrije bal van Wiebe Leistra

Een minuut later kreeg Zeester en hoekschop welke door Danny Beerda werd genomen. Doelman John Nooren stompte de bal precies in de voeten van Simon Postma, waarop diens inzet hoog over ging. Zeester zette even aan en kraag nog een paar mogelijkheden op de gelijkmaker. De eerste was voor Vince van der Veen die zijn inzet van 40 meter doorsluitpost Nooren met de voet zag worden gekeerd. Na een half uur mocht Van der Veen op 25 meter van het doel een vrije bal nemen. Nu verdween zijn snoeihard schot via de muur voor de voeten van Henri Nienhuis, die diagonaal binnenschoot, 1-1. In de 34ste minuut had de thuisploeg een strafschop moeten krijgen toen Simon Postma in kansrijke positie binnen het strafschopgebied van achteren werd aangetikt en op 5 meter van het doel niet tot uithalen kwam. De slecht leidende scheidsrechter Wilbert Gort zag er niets in en liet doorspelen. Twee minuten was het wél raak aan de andere kant van het veld. Een schot van Sil Douwsma werd losgelaten door doelman Veenstra, waarop Dennis Abbas van dichtbij de 1-2 tegen de touwen joeg. Ezinge dacht op dat moment te gemakkelijk en gaf nog twee onnodige kansen weg, alleen waren deze niet aan Zeester besteed. Binnen een minuut mocht Vince van der Veen twee keer uithalen. Zijn eerste inzet ging naast, de tweede werd met de voet gekeerd door Ezinge-doelman Nooren. Ruststand 1-2.

Ezinger Wiebe Leistra (liggend) en Vince van der Veen vochten ‘lekkere’ duels uit op het middenveld

De tweede helft was nog geen minuut aan de gang of Ezinge kreeg een riante mogelijkheid om op 1-3 te komen. Scheidsrechter Gort wuifde een vlagsignaal van assistent De Graaf weg, zodat Ewart Gerritsen en Dennis Abbas samen op doelman Veenstra mochten afgaan. In plaats van af te leggen op Abbas ging Gerritsen voor eigen succes en verspeelde de bal aan Niels Alt. Danny Beerda was twee minuten later wel trefzeker, al zag doelman Nooren er bij het doelpunt niet goed uit, 2-2. Een minuut later was Jan Wouter Zwart dichtbij een treffer, maar werd zijn kopbal uit een hoekschop van de lijn gehaald. In de 54ste minuut was het Zeester-captain Beerda die door een schitterende steekpass van Simon Postma vrij voor doelman Nooren verscheen. Beerda schoot echter hopeloos naast. Vanuit de doeltrap lag de bal over 5 schijven aan de ander kant van het veld in het doel. Dennis Abbas haalde uit, doelman Veenstra liet los en het was Sil Douwsma die in de rebound raak schoot. Zo was het i.p.v. 3-2 zomaar 2-3. Die klap kwam Zeester niet meer te boven en het was in de 61ste minuut Sil Douwsma die op aangeven van Dennis Abbas de 2-4 aantekende. Abbas zelf had niet veel later moeten scoren, alleen voor sluitpost Veenstra zocht hij het doel veel te hoog. Toch zou de Winsumer in dienst van Ezinge in de 71ste minuut de 2-5 maken op aangeven van Ewart Gerritsen.

Een minuut later miste Vince van der Veen aan de overkant in vrije positie, hij schoot op de paal, waarna doelman Nooren de bal op kon rapen. Hij vervolgde met een lange uittrap, die door de verdedigers van Zeester werden gemist, waardoor Ewart Gerritsen alleen voor doelman Veenstra kwam en de 2-6 noteerde.

Het slotakkoord was voor Zeester. Scheidsrechter Gort gaf de thuisploeg in de 82ste minuut een strafschop, de zoveelste rare beslissing van de man in het zwart en wat zelfs volgens lachende Zeester-supporters helemaal geen strafschop was. Het cadeautje van Gort werd vervolgens uitgepakt door Vince van der Veen, die vanaf de stip doelman Nooren kansloos liet, 3-6.

In het schemerdonker en de miezerige regen floot de leidsman na 94 minuten af. Het was de enige juiste beslissing van de avond van Gort.

@WilbertGort
22 apr.
‘Geloven is erkennen dat je het zelf niet kunt’.

Als scheidsrechter Gort hiermee doelt op zijn eigen fluiten, ben ik het helemaal met de beste man eens.