Eenrum wint van laagvlieger Froombosch

EENRUM – VV Eenrum won zondag op eigen veld de uitwedstrijd van Froombosch. De wedstrijd was omgezet i.v.m. de grasbaanraces die volgend weekend in Eenrum plaatsvinden. Eenrum speelt dan thuis in Froombosch. De 6-2 die zondagmiddag op het scorebord stond kwam dus als 2-6 op het wedstrijdformulier.

Naast die uitslag kwamen ook nog 7 gele kaarten bij, waarvan twee voor Froombosch-speler Bert Wiltjer. Na een uurtje spelen kreeg de verdediger z’n tweede gele kaart en kon dus gaan douchen. Onbegrijpelijk, aangezien de wedstrijd uiterst sportief verliep. Scheidsrechter Groenewegen maakte er echter een potje van en floot tot ieders verbazing ook nog te vroeg af, al werd dat door alle spelers toegejuicht.

Eenrum begon goed aan de wedstrijd, controleerde en kreeg een aantal kansjes tegen het inzakkende Froombosch. Toch duurde het tot de 19de minuut dat er gescoord werd. Tim Spijk werd in het strafschopgebied gehaakt door Bert Wiltjer, waarop de bal op de stip ging. Vanaf 11 meter schoot Nick Rijzinga onberispelijk raak, 0-1. Een minuut later was het Siebrand Solinger die vanaf de linkerkant het strafschopgebied in ging. Ook hij werd door Wiltjer onderuitgehaald en wederom mocht Nick Rijzinga van 11 meter aanleggen en liet doelman Arne Dijkhuis voor de tweede keer kansloos, 0-2.

Nick Rijzinga schiet voor de tweede keer vanaf de stip raak

Hierna kreeg Eenrum mogelijkheden op de 0-3. Bobo Miedema ging voor eigen succes in een 2 tegen 1 situatie, waar hij had moeten afleggen op de meegelopen Sander Smit. Verder ging een vrije bal van Nick Rijzinga over, faalde Roy Kamps 1 op 1 met Froombosch-sluitpost en waren twee schoten met links van Kamps vanaf randje ’16’ te zwak om het de doelman van de gasten lastig te maken.

Froombosch-goalie Arne Dijkhuis plukt de bal voor de voeten van Roy Kamps weg

Waar Eenrum de kansen onbenut liet, was het aan de andere kant in de 38ste minuut wel raak. En hoe? Een hoog ingebrachte bal van Manfred Hageman werd door Tim Schreijer op de borst gecontroleerd en met een prachtig volley buitenkantje rechts langs Eenrum-goalie Anton Brontsema gejaagd, 1-2. Amper een minuut later was Schreijer dichtbij de gelijkmaker, redde Anton Brontsema en schoot Tobias Hooghiem hoog over het lege doel. Geluk voor Eenrum, dat dan zelf voor rust het verschil toch weer op twee goals bracht. Tim Spijk werd aan de linkerkant ingespeeld en gaf vanaf de achterlijn met z’n chocoladebeen een afgemeten voorzet op Roy Kamps. Bij de tweede paal kon de middenvelder aannemen, omspeelde doelman Dijkhuis en maakte er op slag van rust 1-3 van.

Froombosch kwam de tweede helft beter uit de kleedkamer dan de Eenrumers. Het duurde dan ook niet lang of de aansluitingstreffer lag achter doelman Brontsema. Het was Kevin Huizinga die van een metertje of 20 uithaalde en de Eenrumer sluitpost het nakijken gaf, 2-3. De druk bleef en kort hierop ging Martin Scheper die het strafschopgebied in dribbelde. Met een prima verdedigende actie wist Kevin Oostema de Froombosch-speler in kansrijke positie de bal afhandig te maken.

Kevin Oostema (20) met een perfecte sliding op de bal

Hierna was weer Eenrum dat de touwtjes in handen nam en doorging met kansen creëren en in de 55ste minuut via Bobo Miedema op 2-4 kwam. Hij kreeg met enig fortuin de bal zomaar voor de voeten en faalde niet oog in oog met goalie Dijkhuis.

In de 60ste minuut kon Bert Wiltjer dus inrukken na z’n tweede gele kaart waarna Martin Scheper op allerlei manieren liet blijken het hier niet mee eens te zijn.

Martin Scheper tegen scheidsrechter Groenewegen: “Fluit maar af jong, gaan we douchen en een biertje drinken!”

Hierna was het Eenrum dat de score uitbouwde. Bobo Miedema scoorde in de 72ste minuut op aangeven van Roy Kamps de 2-5 en in de 86ste minuut was het Tim Spijk die Kamps de 2-6 liet aantekenen,

Zo boekte Eenrum een eenvoudige overwinning, al had de score gezien het wedstrijdbeeld en kansen hoger uit moeten vallen.