Volop activiteiten tijdens meivakantie in Zeehondencentrum Pieterburen

Foto: Zeehondencentrum Pieterburen

PIETERBUREN – Tijdens de meivakantie van 28 april tot en met 13 mei organiseert het Zeehondencentrum tal van activiteiten voor kinderen en volwassenen.

Schuif aan bij de interactieve quiz over gewone zeehonden of ontdek welke parasieten in een zeehond leven. Ook kun je op ons vernieuwde terrein spelen in de Waddenspeelplaats en zit je goed op het terras bij het zomerpaviljoen.

Dagelijks zijn er meerdere rondleidingen met een gids achter de schermen. Bezoekers komen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek, waaronder de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte. Ook is er een speciale kinderactiviteit om 11.30 uur: ‘Zo werkt een zeehondenverzorger’. Kinderen kruipen in de rol van zeehondenverzorger en ‘onderzoeken’ een aangespoelde (knuffel)zeehond, waarna ze leren wat een zeehondenverzorger precies doet.

Bij de interactieve voorstelling om 13.00 uur kun je je kennis over zeehonden testen door mee te doen met een filmquiz over gewone zeehonden. Deze activiteit is geschikt voor jong en oud. Tijdens de parasietenshow om 16.00 uur leren kinderen en volwassenen meer over kleine beestjes die graag in zeehonden of op hun vacht leven. Bezoekers ontdekken wat een parasiet is en welke soorten er in een zeehond voorkomen.

Nieuw is onze uitbreiding van het terrein met een Waddenspeelplaats, Waddentuin en zomerpaviljoen. Kinderen kunnen spelen in een mini Waddengebied met echt eb en vloed effect. De Waddentuin heeft de oorspronkelijke planten van het Groninger landschap zoals een kleine speltakker en rietkragen. Bij het paviljoen bevindt zich een winkel en gelegenheid om te eten en te drinken op het terras.

Van 1 t/m 4 mei staan er een aantal Waddensafari’s en Waddenexcursies met zandbankwandeling op het programma.  Tijdens deze tochten ga je de Waddenzee op en zie en ervaar je zelf de natuurlijke leefomgeving van de zeehond. Met onze boot de Happy Seal bezoeken we dit unieke natuurgebied (in 2009 door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen) waarbij we zeehonden en andere dieren proberen te spotten. Tickets zijn online te reserveren.

Aanvullende informatie

Het Zeehondencentrum is tijdens de meivakantie geopend van 10 tot 17 uur. Voor prijzen, data en tijdstippen waarop de activiteiten aangeboden worden, kijk op onze website www.zeehondencentrum.nl

— Let op: voor een aantal van de bovenstaande activiteiten geldt een

meerprijs en vooraf reserveren! —

Cookieinstellingen