Summertime Blues in De Marne

Foto: Berto Merx

De mussen zijn reeds alle van het dak  gevallen, om twee uur vanmiddag (donderdag). Wat rest de mens dan nog tegen de Koperen Ploert?

Doen zoals deze drie jongedames doen: zonnebaden op de kade en af en toe een frisse duik bij het gemaal Abelstok tussen Wehe-den Hoorn en Mensingeweer. En de apps bekijken natuurlijk. Moeten ze dan niet naar school? De een is net geslaagd, de ander heeft vrij en de derde zit niet meer op school.

Wat men ook kan doen, zoals deze beagels uit het Limburgse Venray doen, is in het gras en schaduw bij de Aldi in Leens uitrusten voor het vertrek naar Schiermonnikoog. Dat wordt een boot vol met beagels, met bussen vol beagels naar het verzamelpunt van de beagelliefhebbers die elkaar op het eiland zullen ontmoeten, legt het baasje uit.

Of proberen siësta te houden op het bankje zoals deze heren bij Leenstertillen. Een uiltje knappen zit er niet in, want er is er altijd wel één die aan het praten is.

Thuis zet ik het raam open en pluk van Youtube ‘Summertime Blues’ van The Blue Cheer. Rock zoals rock bedoeld was in 1969; keihard, dat is dé muziek tegen zomerloomheid. RamRam rock, die onweer losmaakt.

Cookieinstellingen