Ballonnenman steelt de show op Zwem4Daagse

De vierde dag van de zwem4daagse in Leens stond naast het zwemmen in het teken van de ‘ballonnenman’, die op verzoek van de kleintjes van lange dunne ballonnen allerlei figuurtjes in elkaar draaide.

Terwijl de jonge ballonnentovenaar druk bezig was, bezocht uw fotograaf het bad, waar de baantjestrekkers bezig waren aan hun verplichtingen te voldoen om de felbegeerde zwemvierdaagse-medaille in de wacht te slepen.

De dames van de stempelpost stempelden er weer vrolijk op los, de badmeester hield toezicht dat alles goed en veilig verliep. Zo leek hij toch nog in te moeten grijpen toen een jonge zwemmer naar beneden zonk. Maar dit bleek alleen maar even voor een leuke foto op DeMarneNieuws te zijn.

Ook leuk en heel knap was de prestatie van een meisje die 40 baantjes, dus 1 kilometer, onder water zwom. Natuurlijk kwam ze wel zo nu en dan even naar boven om lucht te happen.

Na de foto’s in het diepe van het échte werk, langs het ondiepe bad terug naar voren, waar de ‘ballonnenman’ z’n pompje bijna leeg had. De laatste figuurtjes die hij draaide waren zwaarden, kinderlijk eenvoudig en snel gemaakt. De kleintjes vonden het prachtig.

Op mijn verzoek, ik wilde een auto, kon hij niet ingaan zei hij. Zo was ik de enige die donderdag zwembad De Marne teleurgesteld verliet.

 

 

Cookieinstellingen