Tiende editie Kerst-Winterroute Ulrum

Foto: Publiek Domein

Op zaterdag 12 december zal voor de 10e keer een Kerst-Winterroute georganiseerd worden in Ulrum.  Het betreft een korte route die langs 3 kerken gaat en die wandelend afgelegd kan worden. Tussen 16.00 en 20.00 uur zijn de kerken  gratis te bezoeken en te bezichtigen. Er is in alle kerken een muzikaal programma met diverse optredens.

Langs de route vindt u de ijsclub van Ulrum die alternatieve priksleewedstrijden houdt, en de nieuw opgerichte huttenbouwclub die gaat vis bakken voor het goede doel.

Verder komt u een aantal deelnemers tegen die langs de route staan in tenten of garages met een diversiteit aan handel.  Kleding, sieraden, boeken, bloemstukken, kaartjes ,meubeltjes , enveloppenspel  en natuurlijk heel veel kerstdecoraties en kerst-winter gerelateerde artikelen.

De deelnemende winkeliers stunten met leuke aanbiedingen en acties in en voor hun winkels , en misschien komt u de kerstman nog tegen.

Voor de kinderen staan er op de route 2 springkussens en is er een gratis spellencircuit uitgezet. Op 10 locaties staat een spel  en d.m.v. een stempelkaart kunnen alle kinderen hieraan meedoen. Bij alle spellen liggen stempelkaarten en na het doen van een spel krijgt de deelnemer een stempel , en bij een volle kaart een lekkernij.

Ook kunt u op de route terecht voor onder andere een broodje hamburger, warme worst, gehaktballen en oliebollen , maar ook voor koffie , thee warme chocolademelk en glühwein.

De toegang is gratis  en de routekaarten zijn verkrijgbaar in de 3 kerken; Hervormde Kerk aan de H. de Cockstraat , de  Gereformeerde Kerk aan de Schapenweg  en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Asingastraat

Cookieinstellingen