Optreden De Kuip in Pieterburen

Foto: publiek domein

Het Groningse trio De Kuip speelt zondagmiddag 13 december in het muziektheater van het Dorpshuis Pieterburen. De Kuip bestaat uit singer-songwriter Wim van der Kuip, zangeres Louisa Martin en toetsenist Bert Martin.

De Kuip kenmerkt zich door prachtige teksten, sterke melodieën en een solide begeleiding. Zij treden al jaren samen op en hebben in muziekland hun sporen ruimschoots verdiend. Deze middag spelen zij sfeervolle composities over Groningen, op sonnetten van onze voormalige dichter des vaderlands, taalpurist en woordkunstenaar Driek van Wissen.

Driek van Wissen

Het is inmiddels alweer 5 jaar geleden dat Driek van Wissen op vakantie in Turkije overleed. Slechts 66 jaar oud geworden. Tijdens zijn leven had Driek al met Wim het initiatief genomen om sonnetten over zijn geliefde Groningen op muziek te zetten. Hij heeft de voltooiing helaas niet mogen meemaken maar had er zeker van genoten. Tijdens het optreden worden als eerbetoon ook unieke beelden vertoond van Driek van Wissen. Geniet u van goede muziek, smaakvolle liedjes en mooie teksten? Mis dit unieke concert dan niet. Muziektheater Dorpshuis, Hoofdstraat 105 te Pieterburen. Aanvang 15 uur, zaal geopend vanaf 14.30 uur. Kaartverkoop via www.dorpshuispieterburen.nl. Toegang € 10.

De Kuip

 

Cookieinstellingen