Overige clubs gemeente De Marne

VV Eenrum won zondag de kraker in en tegen Harkstede. Het team van Ronald Bouwman kwam snel op voorsprong door Maggi , maar zag de thuisploeg halverwege de eerste helft verdiend gelijk maken. Waar Harkstede in de eerste helft verzuimde de wedstrijd te beslissen, was het Eenrum dat in de slotfase toesloeg. Het was invaller Bas Hamminga, koud in het veld, die uit een hoekschop fraai scoorde en zijn team de winst bezorgde.

Hoe de andere ploegen uit de gemeente het deden leest u hieronder.

KLOOSTERBUREN – BLAUW GEEL ’15 (restant)

In Kloosterburen kwam de plaatselijke voetballers een half uurtje in de wei tegen Blauw Geel ’15. De wedstrijd werd op 4 december 2016 bij de stand 0-3 gestaakt door scheidsrechter Bloem, die destijds het gezeur van de spelers zat was. Hij was daar zelf debet aan geweest, lees verslag hier.

De wedstrijd werd zondag zonder problemen uitgespeeld. “Geen blessures en kaarten oplopen” zal in beide kleedruimtes de wedstrijdbespreking zijn geweest deze middag.

Beide ploegen scoorden deze middag ieder een keer. Bo Tukker deed dat voor de thuisploeg, Kevin Johnson voor de gasten uit Groningen.

GSVV – ZEESTER

De verwachtingen aan de kant van de Zoutkampers waren voorafgaand aan de wedstrijd niet hoog, maar gedurende de wedstrijd kwam toch het geloof in een goed resultaat.

Zeester trad aan zonder 3 vaste krachten, maar coach Willem Pettinga had z’n team vooraf toch goed op scherp weten te zetten. Het werd in Gerkesklooster een wedstrijd met ontzettend veel strijd, wat het duel aantrekkelijk maakte. Voetballend was het niet altijd even goed.

Na ongeveer een kwartier spelen nam GSVV de leiding, maar het was Marco Dijkstra, die niet veel later de gelijkmaker noteerde, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft zocht GSVV het randje van het toelaatbare op en ging er ook een aantal keer over heen. De zeer slecht leidende scheidsrechter vond het allemaal prima en trad dan ook niet goed op bij ‘aanslagen’ op Cees de Jong en Henri Nienhuis. Ieder andere scheidsrechter zou bij deze overtredingen zeker twee keer rood hebben getrokken.

Na ongeveer 70 minuten kwam de thuisploeg weer op voorsprong, al had dit doelpunt nooit goedgekeurd mogen worden wegens buitenspel. Er werd ook gevlagd, maar de leidsman, staand in de ‘16’ van de thuisclub, kon de situatie nooit goed inschatten. Toch liet hij doorgaan en GSVV pakte dit cadeautje maar al te graag uit, 2-1.

Zeester bleef zoeken naar een goed resultaat tegen het de nummer 2 in 5B, maar liep vijf minuten voor tijd tegen de genadeklap aan, 3-1.

Ondanks de nederlaag was het toch een wedstrijd waar weer vertrouwen uit kan worden gehaald naar de komende wedstrijden toe.

Zaterdag speelt Zeester thuis tegen Drogeham, dat net als de Zoutkampers 19 uit 17 heeft.

De week daarop, zaterdag 18 maart, staat dan weer de ‘Kraker van De Marne’ op het programma, wanneer er in Ulrum wordt aangetreden tegen laagvlieger VVSV’09.