Overige clubs gemeente De Marne

FC LEO verloor ‘sneu’ van titelkandidaat Mamio, maar kon met geheven hoofd het veld verlaten. De Leensters hebben hun huid duur verkocht, verloren nipt (3-4), maar kunnen de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien.

Hoe verging het de andere clubs in onze gemeente?

SC KOOTSTERTILLE – VVSV ’09

De gasten uit Ulrum waren niet van plan om net als in het vorige seizoen, 13-0 verlies, als kanonnenvoer te dienen en groeven zich deze keer massaal in. SC Kootstertille creëerde in het ongelijke duel meer dan voldoende kansen maar wist het net slechts driemaal te vinden, overigens opnieuw goed voor de in deze fase zo belangrijke drie punten.

Onder een fraai lentezonnetje verwachtte het publiek opnieuw een ruime overwinning voor de thuisclub maar die had het deze middag vooral lastig met zichzelf. In de eerste helft wist VVSV’09 geen enkele kans te creëren en was slechts in staat om het eenrichtingsverkeer op een hinderlijke manier te ontregelen. Het spel was slordig maar kansen kreeg de thuisclub te over al was de afwerking daarbij ondermaats. Maar ook het sterke optreden van doelman Patrick Valkema mag niet onopgemerkt blijven. Soms met enige geluk maar soms ook met een aantal fantastische reddingen wist Valkema zijn doel bijna een helft van tegentreffers te verschonen. Maar de Tilsters waren in de afronding ook nog wel eens wat al te gemakzuchtig. De gasten leken de rust zelfs zonder kleerscheuren te halen maar moesten in de extra tijd voor de thee eindelijk toch buigen. Jouke Waaksma Bzn, zelf enkele malen al dichtbij een treffer, pompte de bal maar weer eens in de zestien en zag Tom van der Veen bij de tweede paal eindelijk voor de thuisclub trefzeker worden 1-0. Er viel een last van de thuisclub en na rust werd alom op een ‘erop en erover’ gerekend. Deze bleef ondanks de goede bedoelingen helaas uit.

Ook in het tweede bedrijf kwam SC Kootstertille ruimschoots aan kansen maar opnieuw duurde het tot de laatste minuten eer het duel definitief werd bezegeld. Sterker nog, in de laatste tien minuten gooide VVSV’09 alle schroom van zich af en ging zelf over tot een pompen of verzuipen. Het werd uiteindelijk verzuipen hoewel de gasten tot tweemaal toe akelig dicht in de buurt van Tille doelman Albert Jan Merkus opdoken. In beide situaties werd erg slordig met de oprispingen omsprongen. Pas in de voorlaatste minuut wist SC Kootstertille de wedstrijd in het slot te gooien. Tom van der Veen kwam daarbij aan zijn tweede treffer door de bal in de loop mee te nemen en deze beheerst binnen te schuiven 2-0. In de dying seconds onderschepte Wopke Hoekstra een zwakke terugspeelbal van de gasten, gaf vervolgens tijdig af aan Jouke Waaksma Bzn waarna laatstgenoemde op simpele wijze de 3-0 einduitslag op het scorebord liet optekenen.

Verslag SC Kootstertille

ZEESTER – DROGEHAM

Zeester verpulverde op sportpark Toercamp Drogeham, dat evenveel punten had, met maar liefst 10 tegen 0 !!!

Grote man, letterlijk en figuurlijk, aan de kant van de Zoutkampers was weer eens Vince van de Veen. De spits nam de helft van de productie voor zijn rekening. De overige goals werden gemaakt door Vijko Postma (2), Jan-Wouter Zwart, Danny Beerda en een eigen doelpunt.

“Al met al een wedstrijd waar vertrouwen uit gehaald kan worden naar de komende wedstrijden”, aldus elftalleider Andries Zuidersma vorige week na de verloren uitwedstrijd bij GSVV in Gerkesklooster. Tel deze wedstrijd erbij op, dan mag de derby van volgende week (uit bij VVSV ’09) geen enkel probleem zijn.

KLOOSTERBUREN – VVK

VVK moest naar het lastige Kloosterburen. Een ploeg waar thuis eerder op het kunstgras in Groningen met 7-0 werd gewonnen, echter is dit het gewone gras en moest VVK er toch maar even aan wennen. Dat bleek ook toen de wedstrijd begon, VVK had moeite met het controleren en veel ballen stuiterden overal heen. Maar VVK was sterker en domineerde de wedstrijd, het blok van Saki Harpal en Philip Albert stond fantastisch en de achterhoede met Elisa, Djukic, Prins en Mulder gaven ook geen mogelijkheid weg. Het enige schot van Kloosterburen kwam uit de tweede lijn en deze pareerde keeper Pit goed. Het hoogtepunt was in de eerste helft voor Philip Albert die de bal aangespeeld kreeg vanaf links door Joey Bakker, Albert twijfelde geen moment en schoot de bal als een raket de goal in, de keeper had hem alleen gehoord, dat kon niet anders! VVK was daarna wat slordig in de afronding en Jansen en Bakker zaten nog niet super in de wedstrijd, al werden ze altijd door 2 man opgepakt, de ruststand van 0-1 was dan ook terecht. Maar VVK was gewaarschuwd, het heeft eerder voor gestaan en gaf het weg. Dat mocht nu in geen enkel opzicht gebeuren, echter was het begin van de tweede helft slordig. Veel ballen gingen of meteen de zijlijn over of werden simpel ingeleverd. Gelukkig rechtte het snel de rug en speelde het de juiste mensen aan in balbezit, welke vandaag Harpal en Albert waren die de nummer ”6”’ van Kloosterburen volledig aan banden hebben gelegd. Jansen die voor de zoveelste keer werd afgevlagd, welke een aantal keren onterecht was door de vlaggenist bleef zoeken naar de ruimte. Philip Albert zag dit ook en gaf de bal achter de verdediging, Jansen scoorde goed en tegendraads, de man met de vlag stond er alweer, echter had hij zichzelf in de vingers gesneden en liet de goed fluitende leidsman de 0-2 staan! Meer dan terecht ook, wel gezegd hebbende dat Pit VVK in de wedstrijd hield, toen hij de bal 1 op 1 pareerde.

Verslag VVK

TYNAARLO – EENRUM

Het zag er tegen het slot van de wedstrijd wederom naar uit dat het weer zo’n dag zou worden waar Eenrum dit jaar een patent op heeft. De tegenstander heeft daarbij de meeste kansen, maar aan het eind nemen de roodbaadjes de punten mee naar huis. Voor rust telde het publiek die kansen op 5-2 voor de thuisploeg, maar stond het nog 0-0. Na de pauze waren de teams gelijkwaardig, scoorde Tynaarlo via Jeffrey Oldenhuis het eerste doelpunt, maar was het Eenrum dat vlak voor tijd op 1-2 stond. Doelpunten van Bobo Miedema, koppend uit een hoekschop en een afstandstreffer van Sigmar van der Tuuk. In de allerlaatste minuut besloot de man in het zwart dat een gelijkspel meer op zijn plaats was. Vanuit het niets (en vrij grote afstand) gaf hij bij een onschuldig duel op appel een strafschop aan de Drenten, waar aanvoerder en beste speler Marcel Drent wel raad mee wist: toch nog 2-2.