Eerste wedstrijd, eerste overwinning

De eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen en meteen de overwinning voor het Young Talents Cycling Team. In het Brabantse Schijndel won bij de nieuwelingen Axel van der Tuuk de sprint van het kopgroepje.

Mike Schuch werd 30e, Hans Pieter Binnema uit Eenrum pakte de 46e plaats, gevolgd door zijn broer Dirk Jan Binnema op plek 66 van de in totaal 100 gestarte renners van 14 tot 16 jaar.

Bij de junioren reed Ingmar Hoekstra uit Winsum zich naar plaats 28 aan de kop van het peloton. Sven de Haan en Jeroen Oostra raakten door bijna valpartijen achterop. 

Ploegleider Berto Merx: ‘Schijndel is de testwedstrijd, om te bezien waar we staan. Ik ben zeer content. Met de overwinning van Axel, die tot de toppers behoort, maar ook met de debutanten Mike Schuch en Dirk Jan Binnema. De rest heeft gereden voor wat ze waard zijn. Jammer dat Sven de Haan moest uitwijken voor een valpartij. Ingmar Hoekstra en hij maakten de dienst uit in het peloton.’

Jaap Voogel uit Kruisweg kwam bij de nieuwelingen niet aan de start als gevolg van een val tijdens de training afgelopen vrijdag.

Reacties