Eenrum niet langs Warffum

Eenrum is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Op Sportpark Eenrum werd de streekderby tegen Warffum een gelijkspel, waarmee twee dure punten werden verspeeld. Immers, Eenrum mag na het ‘aantrekken’ van enkele versterkingen als een van de titelkandidaten in 5D worden gezien.

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang, er werd van beide kanten wat aftastend gespeeld. De eerste serieuze doelpoging kwam dan ook pas na ruim een kwartier spelen. Het was Warffumer Stefan van de Berg die een prachtige voorzet gaf op Gert-Jan Dijkhuizen, maar diens omhaal verdween net naast het doel. Niet veel later stuurde Rick Kloosterhuis met een mooie dieptepass Dijkhuizen de ruimte in. Binnen de ’16’ leek de spits onderuit te worden gehaald door doelman Anton Brontsema, waarna de bal op de stip ging. Scheidsrechter Cleveringa uit Baflo was coulant en toonde de Eenrumer sluitpost ‘geel’. De strafschop werd vervolgens goed ingeschoten door Teun Venhuizen, 0-1.

Na een half uur spelen had Warffum de mogelijkheid om op 2-0 te komen, maar was het Tim Roelink die met een ultieme blok Gert-Jan Dijkhuizen van scoren wist af te houden. Kort daarna was het Eenrum dat de gelijkmaker had moeten maken. Uit een hoekschop van Sander Smit kopte de geheel vrijstaande Nick Rijzinga echter snoeihard naast. Eenrum zette aan en kreeg in de  39ste minuut nog een mogelijkheid om langszij te komen. Een snel genomen vrije bal van Milan Rutkowski bereikte Roy Kamps, maar diens inzet werd door Warffum-goalie Marko Stoepker gekeerd. Drie minuten later waren dezelfde personen betrokken bij de gelijkmaker. Milan Rutkowski werd buiten het strafschopgebied in stelling gebracht om lekker uit te halen. Hij raakte de bal echter maar half, waardoor het speeltuig achter de verdediging van Warffum viel. Roy Kamps reageerde attent en liet doelman Stoepker van dichtbij kansloos, 1-1.

Drukte voor het Eenrum-doel

De tweede helft was amper een minuut oud of Warffum kwam goed weg. Na een mooie aanval was het Roy Kamps die uithaalde en de bal net naast de voor hem verkeerde kant van de paal zag gaan. Daarna bloedde de wedstrijd eigenlijk al dood en volgde een vervelende tweede helft van deze derby. Het publiek genoot zichtbaar meer van het prachtige weer dan van het voetbal. Toch kwamen er nog een paar scoringsmomenten in deze teleurstellende ontmoeting. Zo was het halverwege de tweede helft Sieb Solinger die met enig fortuin de bal meekreeg in de ’16’ en alleen voor Marko Stoepker verscheen. Van een metertje of 5 schoot de Eenrum-captain recht in de handen van de Warffumer sluitpost, waar een geplaatste bal genoeg was geweest voor de 2-1.

Deze had er in gemogen………. gemoeten !!!

Met nog een kwartier op de klok was het de bijna 17-jarige Stefan van de Berg, die op inzet doorkwam en op het juiste moment aflegde op Gert-Jan Dijkhuizen. De spits van Warffum kon alleen op doelman Brontsema af gaan, maar maakte de hoek voor hem zelf te klein. Mede hierdoor kon de Eenrum-goalie redding brengen.

Met nog tien minuten te spelen was het wederom Sieb Solinger die zichzelf een kans creëerde. Vanaf de linkerkant ‘worstelde’ hij zich langs een aantal Warffumers en schoof hij de bal onder het lichaam van doelman Stoepker door……..op de paal.

Zo bleef het bij 1-1, een uitslag die gezien het spelbeeld correct was; beide teams verdienden geen 3 punten.

Voor bewegende beelden van de wedstrijd klik hier.