FC Leo wint in gezellig Stedum

Het was genieten vanmiddag in Stedum. Niet van de wedstrijd, die was slecht, bar slecht, maar een aantal malloten uit Leens zorgden op de overvolle tribune voor een gezellige middag met echt onvervalste voetbalhumor.

Ezelgebalk, oerwoudgeluiden, liedjes en slap geouwehoer. Een microfoon was vanmiddag goud waard geweest.
Ze hadden als FC Leo ook reden om uitbundig te zijn, de gasten uit Leens kwamen prima uit de startblokken. Na 7 minuten werd de bal niet goed weggewerkt door de Stedumse verdediger. De bal belandde voor de voeten van Remco van de Klei, die de ronde knikker buitenkant voet, buiten het bereik van doelman, in de verste hoek krulde, 0 – 1.
In de 9de minuut was het weer raak. Na een overtreding op hem besloot Rowan Rozema vanaf een meter of twintig doelman Bert-Jan Zijlema eens te testen. Op de harde, strakke schuiver moest de doelman passen, 0 – 2.
Stedum probeerde wel iets terug te doen, maar Jacco Santing schoot van dichtbij de bal hard in het zijnet.
In de tegenstoot schoot Van de Klei de bal van rechts voor het doel, maar de bal werd voor de inlopende Rozema weggewerkt.
Stedum probeerde met hard werken en fysieke kracht de wedstrijd in handen te krijgen, hetgeen niet echt lukte. De prima leidende scheidsrechter Alex Vegter uit Onderdendam trad prima op tegen de kerels van Stedum.
In de 30ste minuut waren de geel/zwarten wel dicht bij een doelpunt. Tiemen Dijk nam een vrije trap die via de vuisten van Marco Wichers voor de voeten van Tiemen Pestman kwam. De middenvelder haalde verwoestend uit, maar de doelman van FC Leo tikte de bal onder de lat weg.
In de 34ste minuut een beetje verwarring voor het Stedumer doel. Remco van de Klei (FC Leo) nam een corner die door Frank Veenwijk (FC Leo) werd ingekopt en door Rik Schuttenbeld (FC Leo) van de doellijn werd gehaald, snapt u het nog?
Vlak voor rust nog een merkwaardig moment: Tiemen Pestman mocht oprukken richting het Leenster doel en schieten. Zijn keiharde schot werd door doelman Marco Wichers uit het doel gestompt, met beide knieën!
Tweede helft
Direct na het eerste fluitsignaal van Vegter werd de bal voor het Leenster doel gebracht, de koppende spits stond zeker 3 meter buitenspel. Grensrechter Eddie Tammens vlagt, één van  de komieken zegt: Die Tammens pakt zo heel veel punten”, haha.
In de 52ste minuut kan doelman Marco Wichers een schot van Diederik Dijk nog keren, maar een paar minuten later is het toch raak. Van 30 meter schiet Tiemen Dijk de bal snoeihard in de kruising, 1 – 2.
Cabaretier op de tribune: “Die bal was echt onhoudbaar, laten we Marco niet zwart maken.”
Even later probeerde Frank Veenwijk het, net als Tiemen Dijk, ook met een afstandsschot, resultaat: ver over, ver naast en een aantal hevig geschrokken koeien achter het Stedumse doel.
In de 66ste minuut weer een hoogstandje, niet op het veld, maar op de tribune. Komt een man met z’n hond de tribune op. Eén van de grappenmakers: “Kijk, daar heb je Maurice de Hond.”
In de 79ste minuut een hachelijke situatie voor het Stedumse doel. Na een door Bert-Jan Zijlema opgeraapte terugspeelbal een indirecte vrije trap voor FC Leo, de ingeschoten bal eindigt in de muur.
Vanaf de 87ste minuut moest Stedum met 10 man verder. Na een scrummage uit een corner bleef Siebrand Dijkema geblesseerd liggen om daarna naar de kleedkamer te worden gedragen.
Lang duurde het nummerieke overwicht niet. Nog geen minuut later werd Frank Veenwijk, na een slaande beweging, uit het veld gestuurd.
Stedum kreeg in de extra tijd nog wel wat mogelijkheden op de gelijkmaker, maar doelman Wichers, een paar benen of andere lichaamsdelen stonden in de weg.
Al met al een wat gelukkige overwinning voor het team van Erwin Molog, maar dat weet niemand meer aan het eind van het seizoen.