Rensters Young Talents Cycling Team  rijden 6 april in Baflo

Foto: Berto Merx

Donderdag 6 april zal Baflo sprankelen van het wielrennen. Die dag wordt daar de tweede etappe van de wielermeerdaagse  voor vrouwen Healthy Ageing Tour verreden.

De rensters van het Young Talents Cycling Team uit Groningen –azuurblauwe shirts – zullen daar weer wat laten zien.  Ingrid Huizing (17) zit zeker in de ploeg. Zij reed deze wedstrijd – hij heette toen Energiewacht Tour – vorig jaar met heel goede resultaten. Voor Anna Nieuwenhuis (16) zal dit het debuut zijn voor een meerdaagse wedstrijd. De namen van de andere rensters zijn nog niet bekend.

Ploegleider Berto Merx:  ‘Vorig jaar waren vierde in het ploegenklassement, van18 ploegen. In de lus om Baflo krijgen de rensters 78 kilometer voor de benen.  Ze hebben daar drie tegenstanders, éen de wind, twee de wind en nog eens de wind. Vorig jaar was het door die wind een ware slachtpartij in de etappe rond Winsum.’

Een dag eerder hebben de rensters in Leek de individuele tijdrit over 3,5 kilometer gereden, de proloog voor het algemeen klassement. Na Baflo zijn Stadskanaal en Finsterwolde de etappe-plaatsen.  Berto Merx: ‘We hebben de korte tijdrit prominent in de training. We willen na de tijdrit met minstens een renster bij de eerste 10 in het algemeen klassement staat als we in Baflo starten.

Tegelijk met de wedstrijd voor junioren (16-17 jarigen) vind de wedstrijd plaats voor dames boven de 18 jaar, de dames elite en belofte.

Reacties