Hogeland Cup: 6-meters houden Zeester uit finale

De finale van de Hogeland Cup voor B-teams is door Zeester op haar na gemist. De halve finale eindigde gelijk (1-1), waarna de winnaar vanaf ‘de stip’ beslist moest worden.

Tegenstander was Usquert, dat dit toernooi prima voor de dag kwam. De ploeg speelt op veld in de reserve klasse, maar beschikt over jonge spelers die ook in de zaal actief zijn. Toch hield Zeester stand tegen het iets betere Usquert, maar waren de Usquerders bij de penalties iets doeltreffender. Hierdoor werd Zeester verbannen tot het spelen van de troostfinale.

Usquert blij na de 6-meterserie

Kleine finale

Tegenstander was Meedhuizen, dat in de andere halve finale met 3-0 klop had gekregen van Stedum. Zeester wist zich nog een keer op te laden en gaf vanaf het begin vol gas.

Het duurde dan ook niet lang of het stond al 3-0 voor de Zoutkampers. Daarna kabbelde de wedstrijd voort en stond er na 25 minuten 5-1 op het scorebord in sporthal De mencke in Uithuizen.

Een keurige derde plaats voor Zeester, wat met een beetje geluk (in de 6-meterserie) ook minimaal een 2de plaats had kunnen zijn of………………we zullen het nooit weten.

Nu werd Usquert toernooiwinnaar door Stedum met 2-1 te verslaan. De jonge Zoutkampers kunnen in ieder geval wel zeggen dat ze de winnaar op een gelijkspel hebben weten te houden.

Enne…….. naast de derde prijs als team, pakte Zeester-doelman David Veenstra zeer terecht de titel ‘Beste keeper B-toernooi’ nog even mee.

Reacties