Ronde van Groningen: een klassieker!

Foto: Ronde van Groningen

De Ronde van Groningen is dé waaierklassieker van Nederland. In het vroege voorjaar gaan de renners jaarlijks de strijd met de elementen aan in het Groninger land. In een open landschap met vaak smalle kronkelende wegen hebben wind, regen, sneeuw en hagel vrij spel en vaak het unieke decor ingekleurd de afgelopen bijna veertig jaar. Niet zelden komt de winnaar solo over de streep.

De Ronde van Groningen is bij uitstek een koers waar de sterksten altijd boven komen drijven om het in de finale af te maken. In 2016 wordt de 38e editie verreden op zaterdag 19 maart. De start is om 12.00 uur. Na 176 zware kilometers, waarbij 39 dorpen aangedaan worden, is de finish rond 16.20 uur in Uithuizermeeden. Hier zijn ook twee plaatselijke omlopen van elf kilometer voorzien.

De eerste editie werd in 1979 gewonnen door Egbert Koersen uit Emmeloord. Op 7 maart 2015 was Marco Hoekstra uit Haren de sterkste. Hij won de ronde na 2013 voor de tweede keer. Andere grote namen op de erelijst zijn Gerard Schipper, David Pots, Tonnie Teuben, Gert Jakobs, Wiebren Veenstra en Bert-Jan Lindeman, die in 2008 als eerstejaars belofte iedereen erop legde. Het kan bijna niet anders of de editie van 2016 brengt weer een sterke winnaar voort.

Kinderen in Uithuizermeeden gratis meedoen aan de Ronde van Groningen!

Bekijk de route: http://www.rondevangroningen.com/index.php/route

Bron: gemeente Eemsmond

Cookieinstellingen