Donitas traint jeugdvolleybalsters AVV Merna

Foto: Donitas
Maandag 22 februari was voor de jeugdleden van AVV Merna een bijzondere trainingsavond. Dames 1 van Donitas was speciaal naar de sporthal van Leens afgereisd om clinics te geven aan de jeugdleden.
De dames van Donitas spelen volleybal op het hoogste niveau van Nederland en kunnen de jeugdleden van Merna veel leren. Er zijn twee rondes clinics gegeven. De eerste clinic van een uur was voor alle leden die cool moves volley spelen. Er werd een gezamenlijke warming-up gedaan met de dames van Donitas. Daarna ging de clinic verder in het eigen team en werd er geoefend op passen, verdedigen en aanvallen.
De tweede clinic was voor de oudere jeugd, de meisjes A. Er werd op twee velden onder begeleiding van de speelsters van Donitas getraind op aanvallen en verdedigen. Tenslotte werd er nog een partijtje gespeeld. Eerst speelde Merna tegen Donitas, wat door de jeugdige Mernaspelers erg enthousiast werd opgepakt, maar Donitas was vanzelfsprekend een maatje te groot. Daarna werd er gemengd en waren de teams meer aan elkaar gewaagd. Al met al was het een hele leerzame avond die door zowel de jeugdleden van Merna, als de trainsters van Donitas als erg leuk is ervaren! De twaalf dames van Donitas lieten tijdens de training zien hoeveel plezier zij met elkaar beleven aan het volleyballen. Hoe goed je ook bent, zorg dat je het te gek blijft vinden. Dan ga je scoren!
AVV Merna is trots op zijn jeugdleden; elke maandagavond trainen de drie jeugdteams en het meisjesteam fanatiek en ook worden er regelmatig wedstrijden gespeeld. Sinds kort wordt er op donderdagavond ook smashbal-training gegeven door Thom Lakenveld. 

Reacties