Veel publiek bij erewedstrijd voor Jesse

Foto: Facebook

Het tweede elftal van vv Kloosterburen, het oude team van Jesse van Wieren speelde zondag zijn eerste wedstrijd sinds het overlijden van Jesse. Het team speelde tegen Usquert.

Op Facebook werd een oproep geplaatst om zoveel mogelijk publiek naar sportpark Westerklooster te krijgen waar ‘het twaide’ om 12 uur aftrapte tegen Usquert. Voorafgaande aan het duel werd een minuut stilte gehouden. Jesse speelde altijd met nummer 7. In de 7e minuut van de wedstrijd werden er zeven fakkels aangestoken door vrienden en teamgenoten van Jesse. Ook een shirt met de opdruk ‘Jesse’ met nummer 7 was in de dug-out te vinden. Ondanks het opgekomen publiek wist Kloosterburen niet te winnen. Ze verloren, ironisch genoeg, met 0-7.

Volgens voorzitter Ron Bolt is de herdenkingswedstrijd ontstaan op initiatief van de spelers. ‘Omdat dit de eerste wedstrijd is sinds de moord op Jesse van Wieren wilden de spelers daarbij stilstaan. Ik denk dat het voor hun rouwproces en het verwerken heel goed is geweest’, meldt RTV Noord.

De 28-jarige Jesse van Wieren uit Leens is door een misdrijf om het leven gekomen.

Jesse werd woensdag 6 januari gevonden in een tuin van een woning aan de Hoofdstraat in Kloosterburen. De twee verdachten die nu vastzitten, de 25-jarige Rhowan P. en de 27-jarige Desirée G, hebben inmiddels bekend Jesse om het leven te hebben gebracht.

Jesse verdween Nieuwjaarsmorgen nadat hij rond 04.00 uur uit een café aan de Hoofdweg in Kloosterburen was vertrokken. In de woning van P., die op steenworp afstand van het café ligt, zou die nacht ruzie zijn geweest.

 

Lees meer: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/14637/wat-is-er-precies-gebeurd-in-de-zaak-rondom-de-moord-op-jesse/

Reacties

Cookieinstellingen