Sneu verlies voor Eenrum 1

EENRUM – Zondag, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Arjen van Ittersum, stond VV Eenrum met lege handen. Jammer, want tegen het Stad-Groninger VVK – dat geen indruk maakte – had er deze middag meer in gezeten. Door de nederlaag blijft het team van trainer Klaas van der Ploeg vooralsnog laatste in 4D.

In de eerste helft was het lang wachten op de eerste serieuze doelpoging. In de 27ste minuut kwam Sam Hanenburg namens de Eenrumers alleen voor doelman Kees Regeling, alleen schoof de jonge aanvaller de bal naast het doel, terwijl de linkerhoek helemaal open was.

Hiervoor had het spel zich voornamelijk op het middenveld afgespeeld en ontbrak het aan beide kanten aan de zuiverheid in de eindpass, maar waren foute keuzes er vaak de oorzaak van dat kansen uitbleven. Aan Eenrum-zijde werd ook spits Tim Spijk niet bereikt, waardoor er niet bijgesloten kon worden om van daaruit de Stadjer verdediging het lastig te gaan maken.

Sander Smit namens Eenrum aan de bal

Een verdwaald schot naar voren leek de Eenrumers toch aan een goede kans te helpen. Tim Spijk liep ver in buitenspelpositie, wist dat en deed dan ook bewust geen enkele moeite om achter de bal aan te gaan. Vanaf eigen helft waren wel twee Eenrumers gestart. De verdediging van VVK bleef op de middenlijn staan  en stak de hand omhoog, waarop de VVK-grensrechter vlagde. Scheidsrechter Arjen van Ittersum stond er op de neus bij, twijfelde lang en floot tot ieders verbazing de Eenrumers alsnog terug. Vervelend voor de thuisploeg, want het was ab-so-luut geen buitenspel.

In de 41ste minuut ging de forse Sije Tiezema in het strafschopgebied wel heel gemakkelijk tegen de rond in een duel met Eenrum-aanvoerder Siebolt Lindenbergh. Scheidsrechter Van Ittersum zag er een strafschop in en wees naar de stip. Vanaf 11 meter schoot Johan Jansen snoeihard raak, 0-1.

Na de thee was het snel gelijk. In de 47ste minuut mocht Eenrum een vrije bal nemen, die via wat spelers voor de voeten belandde van Jurriën Mulder. De linksback bedacht zich niet en joeg de bal – van zo’n 25 meter – met een technisch perfecte uithaal in de linker bovenhoek, 1-1. (zie hier)

Helaas was de vreugde na deze fantastische goal van korte duur, want drie minuten later strafte Sije Tiezema geklungel in de Eenrumer verdediging af, 1-2.

Hierna was het spel weer net als in de eerste 45 minuten, saai en weinig kansen. Scheidsrechter Van Ittersum kreeg het steeds lastiger en moest flink wat keer de gele kaart tonen, voornamelijk aan de gasten, die steeds vaker aan de noodrem moesten trekken.

Sam Hanenburg is stevig tegen de grond gewerkt, geen strafschop

Pas in de laatste 10 minuten viel er weer wat te beleven wat met voetbal te maken had. Zo moest VVK-doelman Regeling tot het uiterste gaan om een vrije bal van Nick Rijzinga uit z’n doel te houden. Devi kreeg in de 90ste minuut een prima doelkans, maar zijn inzet vanaf randje ’16’ verdween net naast.

Ver in de extra tijd leek Eenrum dan toch het verdiende punt binnen te slepen. Een vrije bal van invaller Quincy Dijkstra – langs de muur en buiten bereik van de Groninger sluitpost – leek in de kruising te gaan, maar stuitte via onderkant lat weer het veld in, waarop scheidsrechter Van Ittersum ook direct de wedstrijd beëindigde.

Zo verloor Eenrum voor de 10de keer dit seizoen, blijft het hekkensluiter in 4D, maar hoeft het nog steeds niet te wanhopen. Immers, de achterstand op de veilige 11de plek is slechts 3 punten./AT