Eenrum met eerste winst de winterstop in

EENRUM – Een doelpunt was zondagmiddag genoeg voor de eerste overwinning van de hoofdmacht van VV Eenrum dit seizoen. Drie zeer welkome  punten in strijd tegen degradatie. Het moeilijk scorende Eenrum – dat deze wedstrijd ook nog aantrad zonder beide spitsen Tim Spijk en Bobo Miedema – blijft laatste, maar is de degradatiestreep wel tot op 2 punten genaderd.

Nadat VV Wedde de eerste 10 minuten nog een lichte overwicht had en een speldenprikje uitdeelde middels een afstandsschot van Ricardo Klarenbeek, was het daarna de thuisploeg die de wedstrijd controleerde en een aantal kansen kreeg. De eerste was voor Quincy Dijkstra die op aangeven van Sam Hanenburg uithaalde, waarbij doelman Jarno Kip de bal met de grootste moeite kon keren. In de 17e minuut was het Douwe van der Meulen die een dubbele één-tweetje met Quincy Dijkstra aanging en vervolgens vanaf randje ’16’ het doel onder vuur nam. De bal verdween echter recht in de handen van sluitpost van Wedde.

Na goed doorjagen van Tim Roelink kwam Sam Hanenburg na een half uur spelen in balbezit en ging tussen twee man door het strafschopgebied in. Vanuit een moeilijke hoek schoot de jonge aanvaller op de sluitpost, waar een balletje breed op de geheel vrijstaande Sander Smit zeker 1-0 was geweest.

Waar Eenrum de kansen op de voorsprong had laten liggen, kregen de gasten op slag van rust nog een enorme kans. Uit een hoekschop van Rik Molanus kopte Brain Kuiper van dichtbij naast, dit tot grote opluchting van iedereen die Eenrum een warm hart toedraagt. Zo werd er met een brilstand gerust.

Eenrumers Sam Hanenburg (10) en Nick Rijzinga (17) zetten druk op de bal

Net als in de eerste helft kwam na rust de eerste doelpoging van Ricardo Klarenbeek en ook nu ging de bal snoeihard over. Eenrum werd na een kwartier spelen in de tweede helft voor het eerst gevaarlijk. Back Jurriën Mulder rukte via de linkerkant op en kwam tot in de ’16’, waar hij werd aangetikt. Mulder – zwaar uit balans gebracht – liep vervolgens de bal over de achterlijn. Had de jonge verdediger zich laten vallen, dan was de bal ongetwijfeld op de stip gegaan.

Vier minuten later kwam Eenrum dan toch verdiend op voorsprong. Een vrije bal van Quincy Dijkstra belandde via een verdediger voor de voeten van Nick Rijzinga, die de bal met enig geluk over Wedde-doelman Jarno Kip werkte, 1-0.

Ook deze vrije bal van Jasper Reininga (6) zal over gaan

De verdiende voorsprong kwam niet echt meer in gevaar in deze wedstrijd die het meer van vechtlust dan goed voetbal moest hebben. De laatste kans was dan nog voor de gasten, maar de vrije bal van Ricardo Klarenbeek werd door Eenrum-goalie Anton Brontsema onschadelijk gemaakt.

Zo was de eerste driepunter van Eenrum een feit en gaat het team van trainer Klaas van der Ploeg met een redelijk gevoel de winterstop in./AT