Eenrum uitgebekerd: Groninger Boys maatje te groot

BAFLO – De bekerwedstrijd tussen Eenrum en de één klasse hoger spelende Groninger Boys eindigde zondag middag in een duidelijke overwinning voor de gasten. De derdeklasser uit Groningen  was heer en meester op het Coop Verstraete Sportpark in Baflo. Eenrum verzette zich met hand en tand en kon de schade beperken tot ‘slechts’ 0-6.

De bekerwedstrijd op kunstgras in Groningen spelen was geen optie voor de Eenrumers, dus werd er – net als voor de competitie – uitgeweken naar het minder vlakke speelveld van Rood Zwart Baflo, om het de balvaardige Stadjers niet te gemakkelijk te maken.

Eenrum-trainer Klaas van der Ploeg liet zijn team met een gesloten verdediging spelen, liet de gasten het spel maken, om ze bij het eigen strafschopgebied op te vangen en via de counter toe te slaan. Een tegenvaller voor de thuisploeg was dan ook dat Karim Layeb al na 4 minuten de bal van buiten de ’16’ in de kruising joeg, 0-1.

Absolute smaakmaker Karim Layeb (5) scoorde 3 keer

Na de snelle goal volgden nog vele schoten van afstand, maar misten deze de juiste richting. Kwamen ze wel op het doel, dan was het steeds weer invaller-doelman Anton Brontsema die met formidabele reddingen z’n elftal in de wedstrijd hield.

In de 18de minuut had Bobo Miedema – juist ingevallen voor Sam Hanenburg – verzuimd de gelijkmaker te maken. Hij werd door Tim Roelink diep gestuurd, was sneller dan de Groninger verdedigers en mocht alleen op doelman Badreddine Benchelh af gaan, maar de lange spits schoot hopeloos naast.

Groninger Boys liet steeds meer het verschil tussen top 3e klasse en kelder 4e klasse zien, maar ‘vergat’ dit in doelpunten uit te drukken, totdat Karim Layeb zijn tweede treffer van de middag maakte. Met een bekeken schot in de verre hoek verdubbelde hij 5 minuten voor rust de voorsprong, 0-2.

Drie minuten na rust kregen de gasten een strafschop nadat Mathijs Voos in het eigen strafschopgebied in contact was gekomen met Karim Layeb. Vanaf de stip maakte Samad Faraouni er 0-3 van.

Toen enkele minuten later Ruben Bemudez er met een prachtige krul doelman Anton Brontsema verschalkte en de 0-4 op scorebord verscheen, leken dubbele cijfers haalbaar voor de Stadjers.

De 0-4 van Ruben Bermudez

Eenrum kwam niet onder de druk uit en het doel van Anton Brontsema fungeerde als schiettent. Het was dan ook een wonder dat het tot de 72ste minuut duurde dat Groninger Boys de vijfde treffer maakte. Wederom was het uitblinker Karim Layeb die het net deed bollen. Een slimme één-tweetje in het strafschopgebied rondde de technicus met een bekeken balletje  – over de naar de grond gaande doelman Brontsema – af, 0-5.

Even daarvoor had Douwe van der Meulen nog vanuit de counter de mogelijkheid gehad op de eretreffer, maar wist doelman Badreddine Belchelh de inzet van de jonge Eenrumer te keren. Het was de eerste van drie onbenutte mogelijkheden die de thuisploeg kreeg na rust. Zo ging een stiftje van Bobo Miedema net voorlangs en een schot van Mathijs Voos net naast.

Het slotaccoord was dan nog voor de 11 van trainer Fouad Faraouni. Tien minuten voor tijd controleerde Pong Clemencia een van de lat terugkaatsende bal, om vervolgens beheerst raak te schieten en het half dozijn vol schoot, 0-6.

Eenrum was tevreden met de 0-6. Het had gestreden voor wat het waard was, maar kwam er deze middag niet aan te pas. Voor Groninger Boys was het een lekker middagje ballen met als resultaat een plek in de tweede ronde van de knock-out fase van de districtsbeker./AT