Kamp laat fracken bij Roodhaan gewoon doorgaan

Foto: Monique Messchendorp

Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil gewoon doorgaan met fracken bij Saaksum (Roodehaan). De motie die door kamerlid Agnes Mulder van het CDA werd ingediend, legde de minister naast zich neer. De motie werd een aantal weken geleden met een meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen.

Risicoanalyse
Kamp zegt dat ‘alle veiligheidseffecten voor de locatie toereikend zijn gereguleerd’. Dit is een reden voor Kamp om het fracken bij Roodehaan gewoon door te laten gaan.

Ongeruste omwonenden
Ongeruste omwonenden hebben in de afgelopen maanden diverse acties gehouden om zo het fracken tegen te gaan. Lees verder: Ongeruste bewoners houden lawaaiactie op boorlocatie Roodehaan

DSC_0140

Bewoners waren blij dat de motie een aantal weken geleden door de meerderheid in de Tweede Kamer werd aangenomen. Dat de minister hier zo gemakkelijk overheen stapt is voor velen ongelooflijk. Lees ook: voorlopig-niet-fracken-bij-saaksum

Ook omwonende Machiel Zijlstra uit Zuurdijk was vorige maand opgelucht nadat de motie was aangenomen. Hij is dan ook verbaasd hoe minister Kamp hier mee omgaat.  ‘We hadden gehoopt dat Kamp de motie serieus zou nemen. Maar dat doet hij blijkbaar niet. Dit is een schoffering van de democratie’, zegt Zijlstra tegen RTV-Noord.

Wanneer er begonnen wordt met de frack-activiteiten is nog niet duidelijk. Bezorgde omwonenden beraden zich op vervolgstappen. Of dat wederom luidruchtige acties worden, kan Zijlstra nog niet zeggen.

Cookieinstellingen