25ste editie Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum komt er aan

Foto: Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum

Op 1 augustus wordt voor de 25ste keer de HALVE MARATHON LAUWERSOOG-ULRUM gelopen. Om dit jubileum te vieren krijgt deze editie een extra feestelijk tintje. Showband DOS speelt bij de start en er zal extra veel aandacht besteed worden aan muziek langs de route.

Vrijwilligers in het zonnetje

Dit is ook hét moment om trouwe vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Na afloop van de Halve Marathon start om 19.00 uur een concert van de groep Vangrail. Dit optreden is gratis te bezoeken is voor de vrijwilligers. In de pauze zullen we stilstaan bij de inzet van onze vrijwilligers en de lopers.

Route

De Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum is een evenement waar jaarlijks meer dan 500 deelnemers aan meedoen en waar de hele omgeving bij betrokken is als vrijwilliger of sponsor. Een feest voor lopers en dorpen, met muziek langs de route en veel enthousiaste vrijwilligers. Er wordt gestart aan de Wadden. Daarna voert de tocht door het Nationaal Park het Lauwersmeer. Vervolgens door de oude karakteristieke vissersplaats Zoutkamp, om daarna via Niekerk weer in Ulrum te arriveren.

Lees meer: http://halvemarathon.nl/

Verkoeling bij warm weer

Op warm zomerweer is de organisatie voorbereid. De acht verzorgingsposten bieden voldoende verkoeling in de vorm van water, sponzen en fruit. Daarnaast zal ook de brandweer aanwezig zijn voor een verkoelende nevelspuit (voor wie dat wil). Ook zijn het Rode Kruis- en EHBO-medewerkers aanwezig. Verdere medewerking wordt verleend door de regiopolitie, de gemeente De Marne, de brandweer van Zoutkamp en vele sponsors.

De halve marathon is een marathon die in een ‘enkele reis’ wordt gelopen, van Lauwersoog naar Ulrum. Het is dus geen rondje. Het parcours is opgemeten met de Jones-counter, de afstand is exact 21,1 km. Elke kilometer wordt door een herkenningsteken duidelijk aangegeven. Iedereen vanaf 16 jaar kan aan deze loop meedoen. Gekozen kan worden uit deelname aan de wedstrijd (gebruik van chip verplicht) of de recreatieloop (zonder chip).

Professioneel geluid, communicatie en videoregistratie worden verzorgd vanuit de jurybussen (start en finish). De tijdregistratie wordt ondersteund door Loopcircuit Noord Nederland.

 

Cookieinstellingen