De Herberg van Ede in finale EBG Pitch

Foto: Herberg van Ede

MOLENRIJ – De Herberg van Ede staat op 21 februari in de finale van de EBG Pitch (Toerisme & Recreatie). Eigenaresse Sigrid Heeres zal dan, net als de twee overige finalisten, haar businessplan presenteren.

Uit maar liefst 19 aanmeldingen zijn tijdens de selectiedag de drie finalisten van EBG Pitch gekozen. Zij krijgen de mogelijkheid om het publiek te bewegen en te inspireren om op hun idee te stemmen, erin te investeren of een donatie te doen.

De Herberg van Ede moet een pleisterplaats worden, daar moet je zijn geweest. Het pand van Sigrid Heeres in Molenrij was voorheen een restaurant, maar staat sinds 2015 te koop. Zonder zicht op verkoop besloot ze om het pand een prachtige nieuwe bestemming te geven. Een eerder project van Sigrid stond in het teken van Ede Staal, de ambitie was er al om dit een (permanent) vervolg te geven. Hiermee was het idee voor de Herberg van Ede geboren. Voor Groningers moet het een feest van herkenning worden, voor toeristen zal het het gevoel van Groningen versterken.

Sigrid Heeres

Overige finalisten

Gym Xtra Fit – Lydia van Oosten gaat een sportaccommodatie creëren aan de rand van het Schildmeer. De nadruk zal liggen op sporten in groepsverband en samenwerkingen met diverse deskundigen op het gebied van sport en gezondheidszorg. Met jouw stem en hulp van EBG wordt Gym Xtra Fit the place to be voor binnen- en buitensport evenementen in Groningen!

Goed Erf – Ard Boer en Gijs van Veldhuizen willen het bezoeken van het prachtige Gronings erfgoed toegankelijker maken. Ze willen een online platform creëren, Goed Erf, waar bewoners van Groningen met mooie verhalen en bijzondere plaatsen anderen kunnen uitnodigen om het te komen bekijken. Deze deeleconomie van cultureel erfgoed kunnen ze werkelijkheid maken met behulp van jouw stem!

Wil je erbij zijn? En wil je meebeslissen hoe de € 20.000 prijzengeld verdeeld wordt? Meld je dan nu (kosteloos) aan: klik hier.

Het programma
13.30 – 14.00 uur: Inloop met koffie/thee

14.00 – 15.15 uur: Finale EBG Pitch – Recreatie & Toerisme

Aansluitend: Lancering Groningste van Groningen

15.45 – 17.30 uur: Ontmoet het Groningste van Groningen

Het pitchevenement en de andere activiteiten vinden plaats bij boerderij De Diek’n aan de Dijkumerweg 2, 9914 TH in Zeerijp.

 

 

Reacties

article
99013
MOLENRIJ – De Herberg van Ede staat op 21 februari in de finale van de
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/99013/herberg-ede-finale-ebg-pitch/
2018-02-10T12:56:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/02/10125220/Herberg-van-Ede.jpg
Nieuws