Ernstige verkeersdrukte in Mensingeweer tijdens dorpsfeest

Door de aanleg van de N361 is de Hoofdstraat in Mensingweer vrijwel verkeersvrij, met uitzondering van afgelopen zaterdag. Er werd werd weer druk gebruik gemaakt door weggebruikers, er klonk zelfs regelmatig een claxon.
Reden van de verkeersdrukte, het jaarlijkse dorpsfeest!
De verkeersdeelnemers waren hoofdzakelijk dorpsbewoners die met een skelter een variant op ringsteken beoefenden. De overige weggebruikers waren toevallig passerende fietsers, die stuk voor stuk werden toegejuicht door de dorpelingen.
Het was goed toeven langs de Hoofdstraat. Er was een leuk parcours uitgezet dat per deelnemer ook nog eens verstelbaar was. Voorrijder was voorganger Ignace Frénay . De dominee bracht de parcoursbouwers haast tot wanhoop met zijn parcourskennis , maar hij deed wel sportief mee!
Zelfs het dorpskonijn zat op de stoep te genieten van alle bedrijvigheid.
Na de lichamelijke inspanningen werd er nog gezamenlijk pannenkoeken gegeten en bleef het gezellig in ontmoetingsplaats De jonge Leeuwentuin.
De MarneNieuws nam ook een kijkje in het rustige dorpje en maakte een filmpje en een fotoreeks (klik op de foto om de rest te zien)

 

Cookieinstellingen