Kloosterburen blijft dubbele cijfers bespaard

De spelers van VV Kloosterburen mogen hun doelman Sander Adema wel even bedanken dat de score zondagmiddag onder de 10 bleef. Derdeklasser Geel Wit was veel te sterk voor het arme Kloosterburen en stapte met een 9-0 bekerwinst weer op de boot terug naar Ameland.

En met die 9-0 was Kloosterburen misschien wel het meest blij. Wanneer het vizier bij de Amelanders op scherp had gestaan, was een uitslag rond de 0-15 zeker niet ondenkbaar geweest.

Bente Bonthuis, de absolute smaakmaker, deed wat hij wilde

De thuisclub keek na drie minuten al tegen een achterstand aan en vijf minuten later was het al 0-2. Bente Bonthuis en Brian Overmars waren de doelpunten makers. Hierna groepeerde Kloosterburen zich en wist het met kunst en vliegwerk het doel een kwartier schoon te houden. Toen was het wederom raak voor de Amelanders. Brian Overmars noteerde z’n tweede treffer en drie minuten was het weer Bente Bonthuis, die ook z’n tweede van de middag meepakte, 0-4. Dit leek ook de ruststand te worden, maar het was aanvoerder Jordi Metz die in de 45ste minuut nog even de 0-5 langs doelman Adema gleed, 0-5.

Ook Jasper Wiersum had niets in te brengen

Na rust gingen de gasten lekker verder en stapelden de kansen zich op. Uiteindelijk bleef de teller steken op 0-9. Dit kwam met name door de onzorgvuldige afwerking bij de Amelanders, waardoor ‘Klooster’-doelman Sander Adema, ondanks 9 tegentreffers, uit kon groeien tot de ‘Man of the Match’.

De goals in de tweede helft werden gemaakt door Jordi Metz, Brian Overmars en Sander Hekkelman (2). Tussendoor kreeg Kloosterburen nog twee goede mogelijkheden, maar die waren niet aan Bo Tukker en Jasper Wiersum besteed.